SODES projeleriyle otizmli çocuklara dikkat çekiliyor

Otizmli çocuklara dikkat çekmek amacıyla “SODES” Projeleri kapsamında Palandöken Karsapanı Derneği tarafından yürütülmekte olan 'Zihnimin Işığı Projesi'nde halı saha maçı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
SODES projeleriyle otizmli çocuklara dikkat çekiliyor

Otizmli çocuklara dikkat çekmek amacıyla “SODES” Projeleri kapsamında Palandöken Karsapanı Derneği tarafından yürütülmekte olan 'Zihnimin Işığı Projesi'nde halı saha maçı düzenlendi. Etkinliğe Palandöken Karsapanı Derneği Başkanı Yusuf Serdar Kılıç, proje koordinatörü Süheyla Doğrudil ile Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Uğur Elmas katıldı. Basının da ilgi gösterdiği etkinlikte aileler de otizmli çocuklara destek oldu.

    SODES kapsamında otizmli çocuklar için yapılan çalışmaları değerlendiren Proje Koordinatörü Doğrudil, “Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Okulu'nda 70 öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlar 7-23 yaş arasındadır. Bunlardan 16-19 yaş arasındaki öğrencilerimiz bugün Palandöken Kaymakamlığı Birim Müdürleri ile bir maç oynayacaklar, çocuklarımız futbolu çok seviyorlar, bu etkinlik onlara iyi gelecek.” diyerek ağaç dikme, konser gibi etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.
    
    Zihinsel engellilerin topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla Palandöken’de Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi kuruldu. Ancak maddi imkânsızlıklar ve fiziksel donanım eksiklikleri yüzünden okulda toplumsal farkındalık seminerleri düzenlenemedi ve iş edinme atölyeleri kurulamadı. Bunun yanı sıra toplumun zihinsel engellileri benimsemesi için seminerler düzenlemek ve il içi gezilerle zihinsel engellilerin toplumla bütünleşmesini sağlamak, merkezde seramik, ahşap oymacılığı ve galoş atölyeleri kurarak mesleki kurslar düzenlemek ve zihinsel engellilerin iş piyasasına girmeleri için İŞKUR’a kayıtlarını yapmak da hedefler arasında yer alıyor. CİHAN

Yorumlar