Soba zehirlenmesinden 52 gün sonra ayağa kalktı

Kilis'te 1 Nisan tarihinde 9 aylık kızı ile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Habibe Zeynep Baydar (29), 14 gün komada kaldı. İki hafta komada kaldıktan sonra gözlerini açan Baydar, 52 günün ardından ayağa kalktı. Kilis'te 9...

Google Haberlere Abone ol
Soba zehirlenmesinden 52 gün sonra ayağa kalktı

Kilis'te 1 Nisan tarihinde 9 aylık kızı ile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Habibe Zeynep Baydar (29), 14 gün komada kaldı. İki hafta komada kaldıktan sonra gözlerini açan Baydar, 52 günün ardından ayağa kalktı.

Kilis'te 9 aylık kızı Aynur ile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Habibe Zeynep Baydar, 52 gün ardından yaşama tutundu. Zehirlenen anne ve kız, Gaziantep Dr. Ersin Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 2 günlük tedavi sonrasında 9 aylık Aynur Baydar taburcu olurken, anne 14 gün komada kaldı. İki hafta sonrasında gözlerini açarak yaşama tutunan anne Baydar, zehirlenmenin etkisi ile felç oldu. Yoğun fizyoterapi ile tekrar ayağa kalkan Baydar, bir kızı daha olursa adını bu süreçte yardımını esirgemeyen doktoru Sinem'in ismini vereceğini söyledi.

Baydar, 9 aylık kızı ile birlikte uyuya kalıp zehirlendiğini, gözlerini açtığında hastanede olduğunu ifade etti. Tedavisi sırasında desteğini esirgemeyen doktoruna çok teşekkür eden Baydar, bir tane daha kızı olursa ismini Sinem koyacağını söyledi. Kızının tekrar hayata dönmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Nazife Köroğlu ise 52 gündür kızının hastanede olduğunu kaydetti. 14 gün sonra kızının komadan çıktığını belirten Köroğlu, çok mutlu olduklarını söyledi.

Bütün umutların tükendiği anda hastanın gözlerini açtığını belirten anestezi uzmanı Sinem Bayrakçı ise felç olan hastanın yoğun tedavi sürecinden sonra yaklaşık 52 günün ardından ayağa kalktığını açıkladı. Bayrakçı, şöyle dedi: “Yaklaşık 52 gün önce Zeynep ve 9 aylık bebeği soba zehirlenmesi tanısıyla hastanemize geldiler. Bebeğini iki gün içinde tedavi edip taburcu ettik ama Zeynep bu kadar şanslı değildi. Geldiğinde hayati tehlikesi yüksekti, bilinci kapalıydı, yoğun bir beyin ödemi vardı. 14 gün boyunca Zeynep komada kaldı. 14 günden sonra gözlerini açtı ve bizim için bir umut ışığı doğdu. Yoğun bir fizyoterapi başlattık. 7 gün boyunca hiperbarit (oksijen) tedavisine soktuk. Bilinci açıldığında sadece gözlerini açabiliyordu, bütün vücutta bir felç durumu söz konusuydu. Yoğun bir fizyoterapi ile Zeynep, tekrar yürümeye başladı. Şu an ikinci yaşamına doğru adımını atacak, yarın da taburcu edeceğiz.” CİHAN

Yorumlar