Soba patladı, dükkanlar kül oldu

Nevşehir’in Uçhisar beldesi Cevizlibağ mevkiinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından birinde sobanın patlaması sonucunda çıkan yangında 2 dükkan tamamen yandı.

Google Haberlere Abone ol
Soba patladı, dükkanlar kül oldu

Nevşehir’in Uçhisar beldesi Cevizlibağ mevkiinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından birinde sobanın patlaması sonucunda çıkan yangında 2 dükkan tamamen yandı.

    Alınan bilgiye göre, dünyanın bilinen ilk doğal gökdeleni konumunda bulunan Uçhisar Kalesi’ni ve çevresinde bulunan peribacaları ile kaplı vadiyi izlemek ve fotoğraflamak üzere her gün yüzlerce turist grubunun ziyaret ettiği Cevizlibağ mevkiinde baraka şeklinde çok sayıda hediyelik eşya satan dükkan bulunuyor. Dükkanlardan birinin sahibi olan Musa Güzel, sabah saat 08.30 sıralarında dükkanını açtıktan sonra sobasını yaktı ve yan tarafta bulunan komşusuna gitti. Soba yanmaya başladıktan kısa süre sonra bomba gibi patladı. Dükkanda elbise ve ahşaptan turistik eşyaların çoğunlukta olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. O esnada dükkanda kimsenin bulunmaması olası bir faciayı da önlemiş oldu. Soba patlamasını duyan dükkan sahibi Musa Güzel ve diğer esnaflar derhal yangına müdahale etmeye başladı. Esnaflardan biri de durumu Uçhisar İtfaiyesi ile 112 Acil Servise bildirdi. Yangının büyümesi ve yan taraftaki dükkanlara da sıçrama ihtimali oluşması üzerine Nevşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden de yardım istendi. Yangın kısa süre içerisinde yan tarafta bulunan Tuncay Satılmış’a ait turistik eşya dükkanına da sıçradı. Dükkanlara müdahale eden itfaiye erleri, çalışmalar sırasında zor anlar yaşadı.
    
    Yaklaşık bir saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alınabilen yangın sonrasında Musa Güzel ve Tuncay Satılmış’a ait turistik eşya dükkanları kullanılmaz hale geldi. Yangın sonrasında yaklaşık 150 bin lira tutarında maddi hasarın oluştuğu bildirildi. Uçhisar Belediyesi ekipleri dükkanlarda soğutma çalışmalarını sürdürürken Nevşehir Jandarma Komutanlığı’da konuyla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar