SMMMO üyeleri ziyaretlerde bulundu

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler(SMMMO) Odası Başkanı Hayrul Kayar ve yönetim kurulu üyeleri, Muhasebe Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Bafra ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Google Haberlere Abone ol
SMMMO üyeleri ziyaretlerde bulundu

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler(SMMMO) Odası Başkanı Hayrul Kayar ve yönetim kurulu üyeleri, Muhasebe Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Bafra ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Sırasıyla SGK Bafra Müdürü Murat Çakıcı, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, İŞKUR Bafra Hizmet Müdürü Sait Gül ve SMMMO Bafra Temsilciliğini ziyaret eden SMMMO Başkanı Hayrul Kayar ve yönetim kurulu üyeleri problemleri masaya yatırdı. SMMMO Bafra Temsilcileri Eyüp Aydın, Zafer Bektaş ve İsmail Dağ’ın eşlik ettiği heyet daha sonra bir açıklamada bulundu.

SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, "Bizler mesleğimizin doğasına bağlı olarak sürekli değişen mevzuat ve uygulamalar yanı sıra başta gelir idaresi olmak üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu gibi kurumların beyan, bildirim tahakkuk, tahsilat, istatistiki verilerin yanı sıra üzerimize yüklenen tüm işleri yerine getiren kamu idaresinin görünmeyen eliyiz. 1 Mart tarihi üyesi olduğumuz Avrupa ve Dünya Muhasebeciler Federasyonlarına göre ‘Muhasebeciler Günü’ ve 1 -7 Mart tarihlerini içine alan hafta ‘Muhasebe Haftası'dır. Muhasebeciler Haftası’nı bu yıl oda olarak düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ile kutluyoruz. Bugün yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Bafra ilçesinde ziyaretlerde bulunduk.’’ dedi.

Kayar problemleri hakkında da şu açıklamayı yaptı: "Bizler her yerde her zaman söylüyoruz. İşlerini gördüğümüz iş adamları tarafından sahiplenmek isteniyoruz. İş adamları emeğimize saygı göstersinler yeter. Onlardan yapılan ve verilen hizmetlerin ücretlerini zamanında ödemelerini istirham ediyoruz. Bugün bir avukata dosya açtırdığınız da ücreti peşin alınıyorsa, biz mali müşavirlerin de ücretleri en kısa zamanda ödenmesi gerekir. Sıkıntılı günler geçiren arkadaşlarımız var. Bir de biz mali müşavirlerin uğradığı haksızlıklar var. O da bir kişinin mali müşavir olması için 4 yıllık bir fakülteyi bitirmesi gerekir. Peşine 3 yıl staj. Ondan sonra da 3 yılda sınavlar. Onu da geçebilirse. İşte biz mali müşavirler bu zor şartlar altında iş yeri açıp emek sarf ediyoruz. Onun için iş yaptığımız iş adamlarından emeğimize saygı görmek istiyoruz.’’ CİHAN

Yorumlar