Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Jabec, ETSO'yu ziyaret etti

Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti. Beraberinde, Slovenya’nın Erzurum Fahri Konsolosu Seyhan Muratoğlu ve büyükelçilik danışmanlarıyla ETSO’ya...

Google Haberlere Abone ol
Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Jabec, ETSO'yu ziyaret etti

Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

Beraberinde, Slovenya’nın Erzurum Fahri Konsolosu Seyhan Muratoğlu ve büyükelçilik danışmanlarıyla ETSO’ya gelen Büyükelçi Jazbec, Meclis Başkanı Özakalın tarafından karşılandı. ETSO Genel Sekreteri Avukat Harun Delibaş ve İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konuşuldu. Türkiye’de 2010 yılından bu yana görev yaptığını belirten Büyükelçi Jazbec, Türkiye’de göreve başladığı yıllarda ilk ziyaret ettiği yerlerden birinin de Erzurum olduğunu söyledi. Slovenya ve Türkiye’nin her alanda işbirliğini geliştirmesinin iki ülke adına önemli olduğunu dile getiren Büyükelçi Jazbec, Erzurumlu işadamlarını Slovenya’daki yatırım imkanlarını değerlendirmeye çağırdı.

İlişkilerin daha da geliştirilmesi için, Slovenya’nın Erzurum’a fahri konsolos atamasını ve ziyaretlerin bu anlamda daha sık yapılmasını önemsediklerinin dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise Erzurum’daki kış turizmi ve kış sporları imkanlarının, Slovenya ile benzerlikler gösterdiğini vurguladı. Slovenya ile kış turizmiyle ilgili yatırım yapılabilecek sektörler konusunda işbirliği yapılabileceğini belirten Meclis Başkanı Özakalın, zaman zaman Avrupa ülkelerine geziler düzenlediklerini ifade ederek, ileride Slovenya’ya da bir gezi yapmayı düşünebileceklerini kaydetti.

Meclis Başkanı Özakalın ziyaretin sonunda Büyükelçi Prof. Dr. Milan Jazbec’e, Oltutaşı tespih hediye etti. Büyükelçi Jazbec de Başkan Özakalın’a “Ruhun Ötesindeki Gökkuşağı” isimli kitabını hediye etti.

CİHAN

Yorumlar