Slogan atan eylemciler, 'terör ögütüne destekten' yargılanacak

Muğla'daki öğrenci olaylarında Şerzan Kurt'u (21) tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memurunun Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sırasında, adliye çevresinde slogan attıkları ileri sürülen çoğunluğunu...

Google Haberlere Abone ol
Slogan atan eylemciler, 'terör ögütüne destekten' yargılanacak

Muğla'daki öğrenci olaylarında Şerzan Kurt'u (21) tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memurunun Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sırasında, adliye çevresinde slogan attıkları ileri sürülen çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 27 kişi, PKK/KCK terör örgütüne destek ve övmek suçundan hâkim karşısına çıkacak. Şerzan Kurt davasının görüldüğü Eskişehir Adliyesi çevresinde,terör örgütü lehine Kürtçe ve Türkçe slogan attıkları iddia edilen 27 kişi, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "PKK/KCK terör örgütünü övmek, propagandasını yapmak, halkta devlete karşı kin, nefret ve isyan hissi uyandırmak" suçundan hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayacak.

Muğla'da bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan olaylarda karşıt görüşlü öğrenciler kavga etmişlerdi. Sabaha kadar süren olaylarda Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, vurularak ağır yaralanmıştı. Kurt, 19 Mayıs'ta tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kurt'un ölümüyle ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru G.Ş. tutuklanmış, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''olası kasıtla nitelikli adam öldürme'' suçundan hakında dava açılmıştı. İlk duruşma 15 Ekim 2010 tarihinde Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı. Konuyla ilgili çalışmalarını genişleten Eskişehir Terörle Mücadele polisi, PKK/KCK terör örgütünün sözde anayasası olarak kabul edilen "Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Meclisi" isimli örgütlenmenin Eskişehir'’de olduğunu tespit etti. Bu kapsamda PKK/KCK terör örgütü yönetimi tarafından örgüte bağlı internet siteleri, basın yayın kuruluşları aracılığıyla Eskişehir'de Şerzan Kurt davasını bahane ederek eylem yapılmasını talimatının verildiğini ortaya çıkardı.

Bu süreçte Eskişehir'e alınan davaya değişik illerden çok sayıda kişi kente gelerek açtıkları çeşitli pankart, attıkları Kürtçe ve Türkçe sloganlarla destek verdi. Bu destek eylemleri sırasında zaman zaman gerginlik ve tartışmalar yaşandı. İddiaya göre, söz konusu davaya destek için gelenleri ve eylemlerini takibe alan polis, göstericilerin duruşmanın görüldüğü Eskişehir Adliyesi çevresinde, "Rehberimiz PKK'dır","Şehitler ölmez", Şehit Şerzan onurumuzdur", "Katil devlet hesap verece" ve " Kürdistan faşizme mezar olacak" şeklinde Kürtçe ve Türkçe slogan atıldığını belirledi. Eylemlerin akabinde soruşturmasını derinleştiren Eskişehir polisi, söz konusu eylemlerde çektiği görüntü ve fotoğrafları tek tek inceledi. Akabinde ve suç unsuru olanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konu Terörle Mücadele Maddesince yetkili olan Ankara Savcılığına iletildi.

Konuyla ilişkin görüntü, cd, fotoğrafları ve ilgili belgeleri inceleyen TM 250. maddesi ile yetkili Ankara Terörle Mücadele Savcısı, konuya ilişkin iddianame hazırladı. Mahkemece kabul edilen iddianamede, 'Rehberimiz PKK'dır","Şehitler ölmez", Şehit Şerzan onurumuzdur", "Katil devlet hesap verece" ve " Kürdistan faşizme mezar olacak" şeklinde Kürtçe ve Türkçe slogan atıldığını belirlediğini kaydedildi. PKK/KCK terör örgütünün kuruluş amacı, faaliyetleri, nasıl işlediği, insanlarla nasıl irtibata geçtiği ve hangi ülkelerde faaliyetini olduğunu, bu faaliyetleriyle Türkiye'de ekonomik ve gelişmenin önünün kapatılmaya çalıştığını çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 27 kişinin terör ve teröre destek vermek suçundan yargılanmaları gerektiği belirtiliyor.

27 şüpheli ise savcılıkta verdikleri ifadelerinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediklerini kabul etmezken, Eskişehir'e gelerek eylemlere katıldıklarını ve PKK/KCK terör örgütüyle bir bağlantılarının olmadığını belirtti. Buna göre, "PKK/KCK terör örgütünü övmek, propagandasını yapmak, halkta devlete karşı kin, nefret ve isyan hissi uyandırmak" suçundan CMK 250 ve 252. maddeleri, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 9 ve 10. maddeleri ile TCK 53.,58/9 maddeleri gereğince Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

CİHAN

Yorumlar