Sızıntı Dergisi 'vefa ödülleri' verildi

Sızıntı Dergisi, yayın hayatına başlamasının 35. yıl dönümünde, derginin ilk yazı heyeti ve halihazırdaki yazarlarına vefa ödülü verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sızıntı Dergisi 'vefa ödülleri' verildi

Sızıntı Dergisi, yayın hayatına başlamasının 35. yıl dönümünde, derginin ilk yazı heyeti ve halihazırdaki yazarlarına vefa ödülü verdi.

Sızıntı Dergisi, 35. yılını Çemberlitaş’taki Fırat Kültür Merkezi’nde (FKM) düzenlenen etkinlikle kutladı. Etkinliğe bir çok gazeteci yazarın yanı sıra, Sızıntı Dergisi'nin ilk yazarları ve mevcut yazarları da katıldı.

Derginin 35. yıl dönümü etkinliğinde Nevzat Bayhan, Mustafa Uslu, Mehmet Erdoğan, Şerif Ali Tekalan, Yusuf Erdoğan ve daha bir çok yazarı ve temsilcisine vefa ödülü plaketi verildi. Fethullah Gülen Hocaefendi adına Mehmet Ali Şengül, geçen yıl hayatını kaybeden Şerafettin Kocaman’ın yerine de plaketi eşi Sema Kocaman aldı.

Sızıntı Dergisi ile ilgili görüşlerini aktaran Sızıntı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İrfan Yılmaz, “İlk yola çıktığımızda aklımızdan böyle bir şey geçmezdi. Sanki bir hareket, hobi gibi. 'Gençlere iman adına bir şey verebilir miyiz' diye sorarak içinde bulduk kendimizi. İşin ehemmiyeti, 'hakikaten oluyormuş' dedik. Hakikaten tesirli oldu. Bu hale geleceğini tahmin etmiyorduk. Şu an 11 ayrı dilde yayınlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Feza Gazetecilik İmtiyaz Sahibi Ali Akbulut, “Sızıntı Dergisi ile iftihar ediyoruz. Allah’a hamd olsun, matematikle, fizikle, kimya ile Rabbimi anlatan bir dergi. 35 yıldır sürekli tirajı artarak günümüze kadar geldi, insanlığa çok güzel hizmetler verdi. İnşallah dünya döndükçe daha da hizmetler yapacak.” şeklinde konuştu.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, “Sızıntı bir dönemde kendini kuyu dibinde bulan bir neslin dergisi. O gün belki de tereddütle çıkmıştı okunur mu diye? Ama bugün zannediyorum 800 bine yaklaşan bir tirajı var. Sızıntı'nın akıntısına kapılanlar, Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu'na ulaşmış, dünyanın bütün kara parçalarında yol olan bu ülkelerin çocukları var. Gerçekten bir neslin yetişmesinde ana temel dinamik olmuştur.” diye konuştu.

Sızıntı Dergisi'nin ilk yazarlarından olan Mehmet Ali Şengül ise Sızıntı’nın kuruluş günlerinden bahsetti. Şengül, “Sızıntı, yeni doğan bir çocuk gibi 35 yıl evvel dünyaya gözünü açtı. O günkü günlerde kendi aramızda mevcut 5- 10 arkadaşımız aramızda topladığımız parayla siyah-beyaz basımını gerçekleştirdik. Ve o günden bu güne Allah’ın 0 kilometre olarak yarattığı insan kabiliyeti nasıl inkişaf ediyorsa, Allah’ın yarattığı insanoğlunun kafanın ilimle aydınlanması, gönüllerine iman, ahlak, faziletle donatılması adına böyle bir şeye milletimizin maddi manevi değerlerini kaybettiği bir dönemde ihtiyacı vardı. Elhamdülillah milletimiz tarafından kabul görüldü.” dedi.

Gazeteci Yazar Abdullah Aymaz da, “Sızıntı hakikaten büyük bir boşluğu doldurdu ve doldurmakta. Aynı zamanda Sızıntı birçok dergiye de kaynaklık yapmıştır. Sızıntı’dan sonra Yeni Ümit, Yağmur, Gonca Dergisi, İngilizce, Fransızca ve Arapça versiyonları da çıktı.” ifadelerini kullandı.

Yazar Reşit Haylamaz ise şunları söyledi: “Sızıntı, 35 yıldır kültür hayatımızda çok önemli bir misyon edindiren dergi. Ayrıca yazar yetiştirme, insanları doğru bilgilendirme, doğru yönlendirme ve ihtiyaç duyduğu konuları ele alma konusunda kendi kulvarında belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir dergi. İnsanın derinliklerine ifade eden, onun bir manada irfan boyutunu anlatan bilgilerin yanında tarih, fizik, matematik gibi alanlarda yazıları yayınlayan kendi etrafında da yavrularını sürükleyen, kendini dünyaya ulaştıran bir dergi.” CİHAN

Yorumlar