"Siz barıştan bahsediyorsunuz, ortada çocuğumuz yok, ben barıştan ne anladım"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, PKK tarafından kaçırılan ve Suriye'de alıkonulduğu iddia edilen 14 yaşındaki Eşref Kılıç'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Eşref'in amcası Mahmut Kılıç, AK Partili Zeynep Karahan Uslu’ya,...

Google Haberlere Abone ol
"Siz barıştan bahsediyorsunuz, ortada çocuğumuz yok, ben barıştan ne anladım"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, PKK tarafından kaçırılan ve Suriye'de alıkonulduğu iddia edilen 14 yaşındaki Eşref Kılıç'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Eşref'in amcası Mahmut Kılıç, AK Partili Zeynep Karahan Uslu’ya, “Siz barıştan bahsediyorsunuz, ortada çocuk yok. Peki ben barıştan ne anladım?12 yaşındaki çocuklar da ortadan kayboluyorsa, buna barış mı diyeceğiz.” diye sordu. Zeynep Karahan Uslu ise aileyi, KCK'nın 18 yaşından küçük çocukların serbest bırakılacağı yönündeki açıklamasıyla teselli etmeyi tercih etti.

Şanlıurfa milletvekili Zeynep Karahan Uslu, çocuklarının Şanlıurfa Suruç’a komşu Suriye Kobani’de PKK tarafından alıkonulduğunu ifade eden Kılıç ailesiyle evinde görüştü. Anne Medine Kılıç tarafından kapıda karşılanan milletvekili Uslu'ya aile; çocuklarının PKK’ya sempati duymadığını, zorla alıkonulduğunu söyledi. Ziyarette anne Medine Kılıç milletvekiline oğlunun odasını, ders çalıştığı kitaplarını gözyaşları eşliğinde gösterdi.

"11 MİLLETVEKİLİNDEN ARAYAN OLMADI"

Kaçırılan 14 yaşındaki Eşref'in amcası Mahmut Kılıç ise Şanlıurfa milletvekili Uslu'ya tepki gösterdi. Kılıç, “Çocuğumuz 4 kilometre mesafedeyken kolumuz kanadımız bağlı. Ciğerimiz oradayken biz yanıp kavruluyoruz. Şuana kadar 11 milletvekili içinde telefon açan olmadı. Bu saatten sonra arayana da cevap vermeyeceğim.” dedi.

Barış sürecinin anlamsız kaldığını savunan amca Kılıç şunları kaydetti: “Barış süreci başlamış. Siz barıştan bahsediyorsunuz ama çocuk ortada yok. Eee, peki ben barıştan ne anladım? Biz şuanda çalışmaya gitmiyoruz. Barış var ee, çocuk ortada yok! Madem ki barış süreci başlamışsa 12 yaşındaki çocuklar da ortadan kayboluyorsa, buna barış mı diyeceğiz. Yoksa aileler daha acı çekecek günleri mi görecek. Bunu anlamıyorum. İki tarafa da sesleniyorum. Barış süreci başlamışsa, iki tarafından bu gün uzatmaması gerekir. İçimden geçenleri size anlatabilseydim. Her aile ferdimiz birer hastalığa yakalandı.”

"NE YEDİĞİMİZ NE İÇTİĞİMİZ BELLİ"

Baba Celal Kılıç ise “ Ne içtiğimiz var, ne yediğimiz. Ailem kendini salmış. Her an gelecek haberi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Anne Medine Kılıç daa oğlu dışında hiç birşeyi istemediğini vurguladı.

AK PARTİLİ VEKİL KCK’NIN BEYANATLARI İLE AİLEYİ TESELLİ ETTİ

Milletvekili Zeynep Karahan Uslu aileyi dinledikten sonra çözüm sürecindeki gelişmelere değindi. Uslu, aileyi KCK’nın ’18 yaşın altındaki çocukların bırakılacağı’ yönündeki beyanatı ile teselli etti. Uslu, “Artık yanlışta ısrar edildiği değil, doğruda birleşildiği günlere geliyoruz. Barış süreci bu demek, herkesin adım atması gerek. Medyadan takip ediyoruz umarım, doğrudur. 18 yaşından küçük kendi iradesini kullanamayan evlatlarımızın geri dönüşüne yönelik bir takım beyanlar var. Buna katkılar da bir şekilde sürüyor. “ ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar