Siyer-i Nebi yarışmasında birinci olan öğrenci umre ile ödüllendirildi

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Manavgat Temsilciliği, Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi. AGD'nin düzenlediği yarışma da birinci olan Ömerhan Çetin’e umre ödülü, ikinci olan Arif Özsoy’a dizüstü bilgisayar ve üçüncü...

Google Haberlere Abone ol
Siyer-i Nebi yarışmasında birinci olan öğrenci umre ile ödüllendirildi

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Manavgat Temsilciliği, Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi.

AGD'nin düzenlediği yarışma da birinci olan Ömerhan Çetin’e umre ödülü, ikinci olan Arif Özsoy’a dizüstü bilgisayar ve üçüncü olan Abdulkadir Çiftçi’ye tablet bilgisayar hediye edildi. Ayrıca 3'ten sonra dereceye giren öğrencilere kol saati ile kitap hediye edildi.

Çolaklı Hacı Saadet Kurt Camisi İmam Hatibi Mustafa Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Genç İstikbal Çocuk Kulübü öğrencileri tarafından hadis ve kuran okundu. Manavgat Kasapoğlu Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Lütfi Turan tarafından okunan '40. Yaşındasın' şiiri duygulu anlar yaşattı.

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde yapılan Kutlu Doğum ve ödül töreninde bir konuşma yapan AGD Başkanı Mehmet Gayretli, hedeflerinin peygamberine sevdalı bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ahlakı yozlaşmanın önüne geçme ve kendi öz değerlerine sahip olmanın yolunun peygamberine sevdanı gençlik yetiştirmekten geçtiğini belirten Gayretli "Bugün dünyada hızlı bir şekilde ahlaki bozulma yaşanmaktadır. Dünya'da hep Müslümanlar kan ağlamaktadır. Müslümanlar ne zaman Kur'an-ı Kerim'den uzaklaştı, ne zaman peygamberimizin sünnetinden uzaklaştı bunlar başımıza gelmektedir. Özellikle gençlerimizin maneviyattan uzaklaştığını görüyoruz. Anadolu Gençlik olarak, geleceğimiz olan gençliğimize Kuran'ın ve peygamberimizin izinde giden bir gençlik için çalışıyoruz." diye konuştu.

Programda ilahiyatçı Mustafa Şimşek'te Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(sav) örnek hayatından kesitler sundu. Programda dua ve salavatı şerife eşliğinde sakalı şerif ziyareti de yapıldı.

Programa Saadet Partisi Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Alperen Ocakları Şube Başkanı Yılmaz Derin, KÜLKONDER Başkanı ve Semerkand Manavgat Temsilcisi Muzaffer Tahsin Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CİHAN

Yorumlar