Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

Ankara Pursaklar ilçesinde düzenlenen 'O’nu Tanı ve Sev, Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nda hem öğrenciler hem de veliler kıyasıya yarıştı.

Google Haberlere Abone ol
Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

Ankara Pursaklar ilçesinde düzenlenen 'O’nu Tanı ve Sev, Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nda hem öğrenciler hem de veliler kıyasıya yarıştı. Birinci olan öğrenciler dizüstü bilgisayar, veliler ise yarım altın kazandı.

Pursaklar Belediyesi, Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması finali renkli anlara sahne oldu. Programa Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ertuğrul, İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ulvi Kabakçı, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen yarışmada 5. ve 6. sınıf öğrenciler ile velilere 20’şer soru yöneltildi. Bir hafta boyunca değişik kategorileri aşarak finale kalan veliler ve öğrenciler, birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Öğrenciler arasındaki yarışmanın birinciliğini Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu kazanırken, ikinciliği Saray Ortaokulu, üçüncülüğü ise Azmi Ertuğrul Ortaokulu elde etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.
Veli kategorisinde ise birinciliği Pursaklar Özel Bilişim Ortaokulu, ikinciliği Pursaklar Özel Nene Hatun Ortaokulu ve üçüncülüğü Pursaklar İmam Hatip Okulu kazandı. Veli kategorisinde puanları eşit olan ikinci ve üçüncüler çekilen kura ile belirlendi. Birinci olan velilere yarım altın hediye edildi. CİHAN

Yorumlar