Siyasilerin bu mahalleye girmesi yasak

Her seçim üzeri kendilerine vaatlerde bulunulan, ancak seçimler sonrasında kendilerine muhatap bulamayan mahalle konseyi bu yılki seçimlerde ilginç bir karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
Siyasilerin bu mahalleye girmesi yasak

Her seçim üzeri kendilerine vaatlerde bulunulan, ancak seçimler sonrasında kendilerine muhatap bulamayan mahalle konseyi bu yılki seçimlerde ilginç bir karar aldı. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyasetçileri mahalleye almamama kararı alan mahalle sakinleri, mahalle giriş ve çıkışlarına 'Siyasiler bu sokağa giremez' yazılı pankart astı.

Bitlis merkezde bulunan yaklaşık 50 hane 400 nüfuslu Yükseliş Mahallesi, her seçimde kendilerine vaat edilen yol, su, altyapı ve diğer sorunlarının seçimlerden sonra kulak ardı edilmesi ve çözülmemesi nedeniyle bu yılki seçimlerde siyasileri mahalleye almama kararı aldı. Kadın erkek, çocuk yaşlı demeden seçimler öncesi siyasilere tavır alan mahalle sakinleri, her seçim döneminde siyasilerin ev ev, mahalle mahalle dolaşıp oy isterken, seçimden sonra mahallelerini hiçbir partinin hatırlamadığını, bu nedenle siyasi partileri mahallelerinde görmek istemediklerini ifade etti. Kendilerini 5 yılda bir seçimden seçime hatırlayan siyasilere tepki amacıyla mahallelerindeki çamurlu yollarda ellerinde pankartlarla yürüyen mahalle sakinleri, siyasilerin vurdumduymazlığından şikayet etti.

Mahallenin çamurlu yollarında 'Hizmet yoksa oy da yok' yazılı pankartlarla yürüyüş protestosu düzenleyen mahalle sakinleri, yaptıkları basın açıklamasında tepkilerini dile getirdi. Basın metnini ise her gün çamurlu yoldan okula gitmek zorunda olan 12 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Cansever Altun okudu. Altun, “Evimiz ile okul arasında ki mesafe çok uzak. Yaz kış tozda çamurda her gün bu çileyi çekiyoruz. Biz de bütün çocuklar gibi temiz kıyafetlerle okula gitmek istiyoruz. Okuyup bir yerlere gelmek istiyoruz. Lütfen yetkililerimiz sesimizi duysun, sorunlarımızı çözsün.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Şirin Kürem mahalle girişine asılan pankartın seçim döneminde vatandaşın sorunlarıyla ilgileniyor izlenimi veren siyasetçilere bir mesaj olduğunu söyledi.
Siyasilerin kendilerini 5 yılda bir seçimden seçime hatırladığını ifade eden Kürem, “Seçimlerde oy isteyen siyasilerin yıllar sonra kendilerine yine seçimde uğradıklarını belirterek şunları kaydetti: “Sadece seçim zamanlarında kasabımıza gelerek bizim sorunlarımızla ilgileniyor izlenimi vermeye çalışan siyasetçilere bir tepkidir bu. Beldemizde yıllardır çözülemeyen sorunlar var, dile getirdiğimiz ama kimseye duyuramadığımız eksikliklerimiz hala duruyor. Bunlarla ilgilenmeyen, dertlerimize çare olmak için gelip bizi sormayan siyasetçiler seçim zamanında sadece kendileri için bizim yanımıza geliyor. Artık bunlara inanmıyoruz ve mahallemizde onları istemiyoruz. Geleceklerse her zaman gelsinler, sadece işleri düştüğünde bize ihtiyaçları olduğunda gelmesinler. Biz onlara oy veriyoruz ki bizimle ilgilenin diye, ama her seçim süreci bittiğinde bizim siyasetçilerimiz de kayboluyor, ta ki bir diğer seçime kadar. Artık biz bunlara inanmıyoruz, bu nedenle hiçbirini istemiyoruz, gelmesinler.”

“MAKARNA VE PİRİNÇ DEĞİL HİZMET İSTİYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Ali Güneş siyasilerden adeta seçimlerle bütünleşen makarna ve pirinci istemediklerini, istedikleri tek şeyin hizmet olduğunu dile getirdi. Seçimlerde oy isteyen siyasilerin yıllar sonra kendilerine yine seçimde uğradıklarını anlatan Güneş, "Yollarımızda çizme giyerek bile yürüyemiyoruz. Köy yolları bile asfalt, parke. Bizim yollar bu şekilde çukur ve çamur içinde. Sokağımızdaki 50 haneden fazla evin kanalizasyon boruları dışarıda olduğu için sağlığımız tehlikede. Aldığımız karar gereği pankart asarak siyasilerin sokağımıza girmesine izin vermeyeceğiz. 10 yıldır bizi kandırıyorlar. Ne ceza verirlerse versinler oyumuzu da kullanmayacağız." diye konuştu.

“MARMARAY'I GÖRDÜK AMA MAHALLEMİZİN YOLUNU GÖREMEDİK”

Mahallelerinde uzun yıllardan beridir yol, su, altyapı ve çöp sorunu gibi birçok sorun bulunduğunu ifade eden Ayşe Altun sorunların bir türlü çözünememesinden dert yakındı.
Mahalle sakinlerinden Asım Yılmaz da çocukluğunun bu mahallede çamurlu yollarda okula gitmekle geçtiğini, ancak artık çocukların bu şekilde okula gitmelerine karşı olduklarını ifade etti. Yılmaz, “Marmaray'ı da gördük, ama halen mahallemizin yolunu göremedik. Her geçen gün mahallemizin sorunları artıyor. Ama çözüm bulan yok.” diyerek olaya tepki gösterdi.

Mahalleliye en büyük desteği ise elinde taşıdığı 'Ben de yürümek istiyorum' pankartıyla 1 buçuk yaşındaki Baran Altun verdi. CİHAN

Yorumlar