Siyasi partilerin il başkanları Ankara Valiliği’nde toplandı

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimleri için siyasi partilerin Ankara il başkanları ile seçim güvenliği toplantısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Siyasi partilerin il başkanları Ankara Valiliği’nde toplandı

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimleri için siyasi partilerin Ankara il başkanları ile seçim güvenliği toplantısı yaptı. Valilikte gerçekleşen toplantıda il mülkî hudutları dâhilinde; yasalar çerçevesinde, huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla alınması gereken tertip ve tedbirleri görüşüldü.

Vali Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, seçimlerin kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için nasıl bir iş birliği yapılacağı ve demokratik ihtiyaç ve taleplerin yerine getirilmesinde nasıl koordinasyon sağlanabileceği konularını istişare etmek üzere toplandıklarını söyledi. Milli iradenin tecelli ettiği bir demokrasi şöleni olarak tanımladığı seçimlerde il başkanlıklarına başarılar dileyen Vali Yüksel, seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesinde kendilerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

MİLLİ İRADENİN KURALLARA GÖRE TECELLİ ETMESİ

Vali Yüksel sözlerini “Milli iradenin kurallara göre tecelli etmesi, bir demokrasi şöleni olan seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi bakımından idare olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte siyasi partilerimizin Ankara il başkanlıklarının seçim dönemindeki kanunî talepleri ve demokratik ihtiyaçlarının karşılanmasında samimi iş birliği anlayışı içerisinde olduğumuzu bilhassa belirtmek isterim.” diye tamamladı.
Seçim iş ve işlemlerine ilişkin kanun ve kararlar valilikçe bir dosya haline getirilerek, siyasi partilerin ihtiyaç duyacakları iletişim bilgileri de eklenerek dosyalar halinde tüm katılımcıların yararlanmaları için verildi.

Vali Yüksel'in konuşma ve değerlendirmelerinden sonra İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan seçim güvenliğine ilişkin sunum yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı da sorumluluk alanı içerisinde seçim güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantı, siyasi parti il başkanlarının dilek ve temennileri ile sona erdi.

SEÇİM TOPLANTISINA KATILANLAR

Toplantıya Valisi Alâaddin Yüksel’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Vali Yardımcısı M. Fahri Aykırı, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Albay Cengiz Tarım, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Barış ve Demokrasi Partisi Ankara İl Başkanı Ahmet Aday, DSP Ankara İl Başkanı Ahmet Ertekin, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, DYP Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, Muhafazakar Yükseliş Partisi Ankara İl Başkanı Volkan Özyiğit, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Bahadır Ulusoy, Hak ve Eşitlik Partisi Ankara İl Başkanı Mehmet Oktay Kalleoğlu, İşçi Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi Ankara İl Başkanı Salih Uçar, Hür Dava Partisi Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Ankara İl Başkanı Aydın Akyazı, Hak ve Özgürlükler Partisi Ankara İl Başkanı Haydar Cihaner, Liberal Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Sinan Şatır, Bağımsız Türkiye Partisi Ankara İl Başkanı Abdullah Terzi katıldı. CİHAN

Yorumlar