Sivil Topluma Aktif Katılım Raporu Bursa’da STK’lara sunuldu

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından hazırlanan ‘Sivil Topluma Aktif Katılım Raporu’ İstanbul ve Ankara’nın ardından Bursa’da Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) görüşlerine açıldı. Yoğun ilgi gören toplantıda...

Google Haberlere Abone ol
Sivil Topluma Aktif Katılım Raporu Bursa’da STK’lara sunuldu

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından hazırlanan ‘Sivil Topluma Aktif Katılım Raporu’ İstanbul ve Ankara’nın ardından Bursa’da Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) görüşlerine açıldı. Yoğun ilgi gören toplantıda katılımcılar STK’ları ilgilendiren mevzuatın iyileştirilmesi için önerilerini sundu.

Türkiye’de Sivil Toplumun Geliştirilmesi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, insan hakları hukuku uzmanları tarafından hazırlanan Sivil Topluma Aktif Katılım Raporu STK görüş ve önerilerine açıldı. Danışma toplantılarının üçüncü ayağı ise Nilüfer’de düzenlendi.

Çalışma ile Türkiye’de çoğulculuğu ve Avrupa ile bütünleşmenin değerlerini destekleyen güçlü demokratik kurumların ve sivil toplumun var olması amacıyla düzenlenen toplantının sunumu, TÜSEV Yasal Çalışmalar Program Direktörü Selen Lermioğlu Yılmaz tarafından yapıldı.

Yılmaz, hazırlanan çalışma sonucunda belirlenen sorunlar ve önerilerle kamu ve sivil topluma bir yol haritası sunmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

Yılmaz, “Ulusal mevzuattan kaynaklanan ve sivil topluma katılımı engelleyen veya zorlaştıran hususlar tespit edilirken, öncelikle örgütlenme özgürlüğünün uluslararası belgelerde, uluslararası mekanizmaların ürettikleri içtihatta ve AB standartlarında ne şekilde tanımlandığı ve sınırlandığını göz önüne aldık.” dedi.

SİVİL TOPLUM AKTİF KATILIM RAPORU

TÜSEV'in hazırladığı 'Sivil Topluma Aktif Katılım: Uluslararası Standartlar, Ulusal Mevzuattaki Engeller Öneriler' başlıklı raporu sivil toplum için elverişli ortama dair yasal engelleri belirleyip çözüm önerileri sunuyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Gökçeçiçek Ayata ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan tarafından hazırlanan raporda, sivil topluma aktif katılımın önündeki yasal engellerin tespit edilmesi ve bu engellerin ortadan kaldırılması için öneriler sunulması amaçlanıyor.

CİHAN

Yorumlar