Sivil toplum ve kamu kurum çalışanlarına eğitim semineri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Malatya’da eğitici eğitim semineri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Sivil toplum ve kamu kurum çalışanlarına eğitim semineri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Malatya’da eğitici eğitim semineri düzenlendi.
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yeşilyurt Sosyal Hizmet Merkezi tarafından organize edilen Malatya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen 4 günlük eğitim programına, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu kurum çalışanı 35 kişi katıldı.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, programının, ailedeki bireylerin çağın gerektirdiği temel yaşam becerilerini kapsamlı olarak edinebilmeleri için uygulandığını belirtti. Aile Eğitim Programı’nın eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık gibi temel yaşam ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandığını anlatan Taş, “AEP, ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilmiş, 5 alanda toplam 23 modül ve 170 üniteden oluşmaktadır. Programın müfredatı, 23 adet kitabı, formatör ve eğitici yetiştirme programları Talim
Terbiye Kurulu'nca onaylanmış bir eğitim programıdır.” dedi.

Programın, ‘eğitim ailede başlar’ ilkesinden hareketle gerçekleştirildiğini dile getiren Taş, “Bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini artırmaya dönük önemli bir adımdır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak önem kazanan Aile Eğitim Programı, bilimsel bilgi desteği ile aile mutluluğunu artırmaya dönük bir hizmet hamlesidir. Programın temel yaklaşımı önleyicilik, bilgilendiricilik ve eğiticilik yönü ön planda olan aile yaşamı eğitimidir. AEP, sorun, tedavi veya kriz odaklı değil, vizyon odaklıdır; yetişkinler için hazırlanan bu eğitim geliştirici bir nitelik taşımaktadır.” diye ifade etti.

Eğitici seminerleri; Aile Eğitim Programı formatörleri Yasemin Davarcı, Kadir Yılmaz ve Yusuf Turgut ile Malatya Halk Sağlığı Şube Müdürü Selma Felek ve Avukat Zeliha Gültekin tarafından verildi. Seminerler sonunda katılımcılara İl Müdürü Oktay Taş tarafından sertifika verildi.
CİHAN

Yorumlar