Sivas’ta Ülkücüler, Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi

Sivaslı ülkücüler, Diyarbakır'ın Lice ilçesi’nde bulunan 2. Hava taktik Komutanlığı bahçesinde terör örgütü yandaşlarınca Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Ülkü ocaklarına mensup kalabalık bir grup yaklaşık 500 metre...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta Ülkücüler, Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi

Sivaslı ülkücüler, Diyarbakır'ın Lice ilçesi’nde bulunan 2. Hava taktik Komutanlığı bahçesinde terör örgütü yandaşlarınca Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Ülkü ocaklarına mensup kalabalık bir grup yaklaşık 500 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyarak slogan attı.

Akşam saatlerinde Atatürk Caddesi’nde bulunan Ülkü Ocakları Şubesi önünde toplanan grup buradan Kent Meydanına geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmakta. Böyle giderse, önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmakta." dedi.

Bayrak indirme hadisesinin yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda alanda meydana gelmesinin olayın vahametini ortaya koyduğunu kaydeden Yalçındağ, "Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için herşeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız, bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şeref ve namusuna da gölge düşürmüştür." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar