Sivas’ta Soma için matem havası

Sivas Valisi Alim Barut, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden maden işçileri için hükümetin milli yas ilan ettiğini belirterek Sivas’ta da bununla ilgili tedbirlerin alındığını söyledi. Sivas’ta...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta Soma için matem havası

Sivas Valisi Alim Barut, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden maden işçileri için hükümetin milli yas ilan ettiğini belirterek Sivas’ta da bununla ilgili tedbirlerin alındığını söyledi. Sivas’ta kamu kurum ve kuruluşları ile okullardaki bayraklar yarıya indirildi. Kutlamalar ve şenlikler de iptal edildi.

Soma’da bulunan maden ocağında trafonun patlamasıyla çıkan yangın sonrası karbonmonoksit gazından zehirlenen 238 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Vali Alim Barut, milli yasın gerektirdiği tedbirlerin Sivas’ta da alındığını açıkladı.

Bir program sonrası basın mensuplarına konuşan Vali Barut, Soma'da meydana gelen kazanın herkesin yüreğini yaraladığını söyledi. “Büyük milletler kederde, tasada, kıvançta, sevinçte bir olmak durumundadırlar. Tarihte de böyledir, bugün de böyledir, gelecekte de böyledir.” diyen Vali Alim Barut şöyle devam etti: “Soma'da işçi kardeşlerimizin şehit olması tabii ki bizi yürekten yaraladı. Akşamdan bu yana ne kadar dua ettiğimi, ne kadar Ayet el-Kürsi okuduğumu bilmiyorum. 3 şehitten başladık, artmasa diye ama maalesef arttı. Gece 01.00 sularında 17'ydi, Sabah kalktığımda daha büyük rakamları gördüm. Dua ediyorum inşallah bugünkü rakamda kalır, şu anda açıklanan rakamda kalır. Ama tabii ki bu milletin her ferdinin olduğu gibi beni de ve temsil ettiğim makam itibariyle Sivas'ı da, Sivaslıyı da derinden yaraladı. Burada şu anda başsağlığı dilemekten, hayatını kaybedenlere rahmet dilemekten başka bir şey yapamamanın üzüntüsü içerisindeyim. Tekrar milletimize baş sağlığı diliyorum”

Hükümetin kaza sonrası milli yas ilan ettiğini hatırlatan Barut, “Bunun anlamına uygun olarak biz de burada milli yasın gerektirdiği tedbirleri aldık. Bunlar teselli, acımız büyük milletimizin başı sağ olsun. Ölenlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum, sabırlar diliyorum, kaybettiğimiz arkadaşlarımıza, şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

Mesafenin uzaklığı nedeniyle Sivas’tan kurtarma ekibi talebi gelmediğini söyleyen Barut, televizyonlardan takip ettiği kadarıyla kurtarma ekibi sayısında ve malzemelerinde bir eksiklik olmadığını belirterek "İnşallah nefes alıyorlardır. Yangından etkilenmiyorlardır, bunun için dua ediyoruz." temennisinde bulundu.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Öte yandan valilik tarafından yapılan açıklamada, “Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde 3)günlük yas ilan edilmiş olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirilecektir.” denildi. Başta valilik ve belediye olmak üzere jandarma, orduevi ve kamu kurumları ile okullarda bayraklar yarıya indirildi.

    TÜM CAMİLERDE SELA OKUNDU

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde bulunan tüm camilerde olduğu gibi Sivas’taki camilerde de sela okundu. Minarelerden okunan sela sonrası vefat eden maden işçileri için Allah'tan rahmet dilendi.

    19 MAYIS TÖRENLERİ SADE GEÇECEK

    Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle milli yas ilan edilmesinin ardından 19 Mayıs'ta yapılacak kutlamalar da iptal edildi. 19 Mayıs'ta törenler yapılacak ancak kutlamalar yapılmayacak.

    CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, ŞENLİKLERİ İPTAL ETTİ

    Öte yandan Cumhuriyet Üniversitesi de (CÜ) geleneksel olarak yaptığı gençlik şölenlerini Manisa’daki maden faciası nedeniyle iptal etti. Şenlikler kapsamında düzenlenmesi gereken konser ve kutlamalar yapılmayacak ancak toplantılara yer verilecek. CİHAN

Yorumlar