Sivas’ta Sarıkamış şehitlerine saygı yürüyüşü

Allahuekber Dağları'nda 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı'nın 99.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta Sarıkamış şehitlerine saygı yürüyüşü

Allahuekber Dağları'nda 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı'nın 99. yıl dönümü nedeniyle Sivas’ta yürüyüş düzenlendi. Kardeşler Tepesi'nde son bulan yürüyüşe 500’ü aşkın sporcu katıldı.

Sarıkamış Harekâtı'nın 99. yıl dönümü Sivas’ta yapılan yürüyüşle anıldı. Yoğun katılımın olduğu yürüyüş bin 500 rakımlı Kardeşler Tepesi'ne kadar sürdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği yürüyüş, Polis Meslek Yüksekokulu önünden başladı. Vali Vekili Mustafa Aydın ile Sivas’ta faaliyet gösteren federasyonların temsilcileri ve sporcularının iştirak ettiği yürüyüş zorlu bir yolculuğun ardından Kardeşler Tepesi'nde son buldu.

Vali Vekili Mustafa Aydın, Allahuekber Dağları'nda hayatını kaybeden şehitleri anmak adına bir saat süren yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde organize ettiği etkinliği Sivas’taki sporcular ve bu işe gönül verenlerle yaptıklarını anlatan Aydın, “Güzel bir etkinlik oldu. Bu ülkenin kurtuluşu, bağımsızlığı uğruna her olumsuz koşullarda hayatını feda eden askerlerimizi, şehitlerimizi bu vesileyle yad etmiş oluyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Baysal da 15 yıldır federasyon olarak Sarıkamış'ta bu faaliyeti sürdürdüklerini belirterek, 2 hafta önce Allahuekber Dağları’nda 2 bin 800 metrede (eksi 40 derecede) çadırda kaldıklarını ve 3 bin 100 metrelik zirveye çıkarak askerlerin hangi şartlarda şehit olduğunu bizzat gördüklerini anlattı. Vatan uğruna şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyen Baysal, her yıl bu yürüyüşü yapmak istediklerini ifade etti.

Yaklaşık 5 kilometrelik tırmanışın ardından Vali Vekili Mustafa Aydın ile Dağcılık Federasyonu'na bağlı sporcular, tırmanışa devam etti. CİHAN

Yorumlar