Sivas'ta Sakal-ı Şerif coşkusu

Kadir gecesinde Sivas'taki camiler doldu taştı. Camilerin içine ve avlusuna sığmayan vatandaşlar, bahçe, kaldırım ve yol kenarlarında namaz kıldı. Namaz sonrası ise Peygamberimizin mübarek Sakal-ı Şerifleri camilerde ziyarete açıldı. Ramazan...

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta Sakal-ı Şerif coşkusu

Kadir gecesinde Sivas'taki camiler doldu taştı. Camilerin içine ve avlusuna sığmayan vatandaşlar, bahçe, kaldırım ve yol kenarlarında namaz kıldı. Namaz sonrası ise Peygamberimizin mübarek Sakal-ı Şerifleri camilerde ziyarete açıldı.

Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini değerlendirmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Merkez Paşa Cami başta olmak üzere Ulu Cami, Hoca İmam Cami ve diğer camiler Kadir gecesi nedeniyle doldu taştı.

Sivas’ın büyük camilerinden Paşa Cami ve Ulu Cami’de teravih namazı öncesi eller semaya açılarak Gazze’de ve dünyanın değişik bölgelerinde zulüm altında bulunan Müslümanlar için dua edildi. Dua sırasında gözyaşları dökülürken, günahlarının affını isteyen müminler Allah’a yalvararak Müslümanlar için birlik ve beraberlik istedi.

Camiler teravih namazı öncesi tıklım tıklım doldu. Camide yer bulamayanlar, cami dışındaki, park, bahçe, yol ve kaldırımlara serdikleri seccade ve kartonların üzerinde namaz kıldı. Teravih namazları sonrası Peygamberimizin mübarek Sakal-ı Şerifleri camilerde ziyarete açıldı. Sevgili Peygamberimizin Sakal-ı Şeriflerini görmek isteyen vatandaşlar özellikle Paşa Camisi'nde yoğunluğa neden oldu. Erkeklerin ziyaretinin ardından Sakal-ı Şerif'i bayanlar da ziyaret etti. Ziyaretlere gençler yoğun ilgi gösterdi. CİHAN

Yorumlar