Sivas'ta Ramazan hareketliliği

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte piyasada canlılık yaşandı. Vatandaşlar, Ramazan'ın vazgeçilmez ürünlerini almak için çarşı pazarlara akın etti. Ramazan öncesi esnaf her bütçeye uygun ürünleri müşterilerine sunarken, sofraların...

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta Ramazan hareketliliği

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte piyasada canlılık yaşandı. Vatandaşlar, Ramazan'ın vazgeçilmez ürünlerini almak için çarşı pazarlara akın etti.

Ramazan öncesi esnaf her bütçeye uygun ürünleri müşterilerine sunarken, sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan pastırma ve hurma yüksek fiyatlarıyla dikkat çekti. İftar sofralarını süsleyen Pastırma 65 lira, en pahalı hurma ise 60 liradan satılıyor. Ramazan sofrasının vazgeçilmezi pastırmanın bir dilimi 1 lirayı buluyor. Hurmanın fiyatı ise 5 liradan başlayıp 60 liraya kadar yükseliyor. Esnaf, her bütçeye uygun ürünleri müşterilerine sunarken, sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan pastırma 65 liralık fiyatı ile alıcı buluyor. Uzmanlar, piyasada 50 liraya da pastırma satıldığını ancak pahalı olan pastırmanın sırt ve antirikot bölgesinden yapıldığını belirtiyor.

Hurmanın fiyatı ise 5 liradan başlıyor. Medine hurması çeşidine göre 24 ile 30 lira arasında değişirken çeşitli ülkelerden gelen hurmalarda ucuzluğu ile dikkat çekse de kalitesizliği ile biliniyor. En pahalı hurma “acve” diye bilinen Peygamber hurması olurken, 60 liradan alıcı buluyor. Vatandaşlar Peygamber hurması diye bilindiği için bütçelerine göre gramla da olsa almayı tercih ediyor.

Yine Ramazan ayında vatandaşların rağbet ettiği yiyeceklerden olan tatlı fiyatlarında da farklı fiyat seçenekleri sunuluyor. İftar sofralarının değişmez ürünü tulumba 7 ile 9 lira arasında satılırken, Şekerpare 12, baklava çeşitleri de 24 ile 18 lira ile 50 lira arasında satılıyor. Geçtiğimiz Ramazana göre fiyatların biraz arttığı gözlendi. Ramazana günler kala vatandaşlar yaprak, turşu ile meyve ve sebze almak için çarşı pazarlarda alışverişlerini gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar