Sivas’ta öğrencilerin yüzde 88’i süt tüketecek

Eğitim öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere süt dağıtımı başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta öğrencilerin yüzde 88’i süt tüketecek

Eğitim öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere süt dağıtımı başladı. 3 senedir devam eden proje kapsamında Sivas’ta 47 bin öğrenciden 41 binine aileleri, okul sütü için onay verdi. 5 bin 700’ü ise onay vermedi. Daha önce çok sayıda öğrencinin alerji olmasından dolayı hastanelik olması nedeniyle ailelerden izin alınarak süt dağıtımı yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında, Sivas’ta okul sütü dağıtımına başlandı. Mevlana İlköğretim Okulu'nda Vali Vekili Ömer Kalaylı’nın da katıldığı programda, öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Kalaylı; anaokulu, ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri beslenme saatlerinde süt dağıtımı yapılacağını söyledi. Sınıfları gezerek çocuklara sütün önemini anlatıp süt dağıtan Vali Vekili Kalaylı, öğrencilere haftanın 3 günü süt dağıtılacağını anlattı. Vali Vekili Ömer Kalaylı, yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılının 2. dönemine başlandığını, bulunla birlikte okul sütü programına da başlandığını kaydetti.

Okul sütü projesinin, 2011-2012 eğitim öğretim yılında başladığını ve projenin 3 yıldır devam ettiğini aktaran Kalaylı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi tarafından yürütülen program çerçevesinde, Sivas’ta komisyon oluşturduklarını ve okullarda idareci ve öğretmenlere eğitim verildiğini ifade etti.

Okul sütü projesi için velilerin bilgilendirildiğini, evlerine form göndererek izinlerin alındığını aktaran Ömer Kalaylı, "Velilerimizin uygun gördüğü öğrencilere haftanın 3 günü her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri beslenme saatlerinde süt dağıtımı yapılacak. Sivas’ta 47 bin öğrenci velisinin yaklaşık 41 bin 200’ü öğrencilerin süt tüketmesini uygun buldu. 5 bin 700 öğrenci velisi de çocuklarının süt içmesini istemedi. Öğrencilerin yüzde 88’i okul sütü tüketmiş olacak. Bu programı inşallah sağlıklı bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Öğrenciler, sütü çok sevdiklerini belirterek, okulun başlamasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar