Sivas’ta öğrencilerden ilginç protesto

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan bazı öğrenciler, ev sahiplerinin kendilerine ev vermediğinden yakınarak protesto eylemi gerçekleştirdi. Kendilerine uygun ev bulamadıklarını, buldukları evlerin kirasının da yüksek olduğunu söyleyen...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta öğrencilerden ilginç protesto

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan bazı öğrenciler, ev sahiplerinin kendilerine ev vermediğinden yakınarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Kendilerine uygun ev bulamadıklarını, buldukları evlerin kirasının da yüksek olduğunu söyleyen öğrenciler, akşam saatlerinde kent meydanında oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yazdıkları mizahi dövizlerle ev sahiplerine tepki gösteren bir grup öğrenci, kurdukları kamp çadırı üzerine yazdıkları sosyal paylaşım sitesi üzerinden açtıkları adreslerle destek talep etti.

Vatandaşların meraklı bakışları altında oturma eylemi yapan öğrencilere destek verenler de oldu. Bazı vatandaşlar, ilginç eylemin fotoğrafını çekerken, bazı gençler de eylemcilerle birlikte selfie çekindi.

Üniversite öğrencisi Yusuf Gümüş, ev bulamadıklarını, buldukları evin kirasının da yüksek olduğunu anlatarak, “Özellikle bazı ev sahipleri öğrencilere ev vermiyor, bundan mağduruz. Gerekenlerin yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Mehmet Bozdağ isimli öğrenci ise ev aradıklarını ancak bütçelerine uygun, ailesinin gönderdiği ve devletin verdiği krediyle ay sonunu getiremeyeceği için uygun bir ev bulamadığından şikayet ederek, “Bu yüzden muzdaribiz. Sivas’taki halkın bize yardım etmelerini, biraz olsun öğrenciyi düşünmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, geç saatlere kadar oturma eylemine devam etti.

CİHAN

Yorumlar