Sivas'ta mezuniyet heyecanı!

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'ndeki 4 aylık eğitim çalışmalarını tamamlayan 190 Afgan kadın polis adayı mezun oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta mezuniyet heyecanı!

2011 yılında açılan ve Türkiye-Afganistan içerisinde yapılan anlaşma doğrultusunda Afgan polis adaylarına eğitim verici Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi'nde bu sene hanım polis adayları mezuniyet heyecanı yaşadı. Bugüne kadar 2264 Afgan polisin mezun yer aldığı okulda, 3 Kasım 2014'te eğitime başlayan 190 Afgan hanım polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Polis Okulu'nda gerçekleştirilen törene Sivas Vali vekili Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkan vekili Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Serdar Mohammad Kohdamani katıldı.

Polis Okulu Müdürü Fehmi Bozdağ, Afgan Polislerin Yetenek ve Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 3 ay boyunca 26 Afgan kadına, 4 ay boyunca ise 190 Afgan hanım polis adayına eğitim verildiğini belirterek, mezunlara görevlerinde başarılar diledi. Polislik mesleğinin önemine yer veren Genel Müdür Yardımcısı Kohdamani ise Afganistan ve Türkiye'nin kardeş yurt olduğunu anlatım ederek bu eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali vekili Salih Ayhan da, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin yer aldığı vasıtaya yapılan bombalı saldırının hem Türkiye'yi, hem de Afgan halkını aşırı üzdüğünü belirtti. Saldırıda şehit bulunan askere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar isteyen Ayhan, Afgan ve Türk halkının müşterek acıları paylaştığını belirtti. Ayhan, Afganistan'ın Türkiye'nin daima birlikte olduğunu dile getirerek, "Türk-Afgan dostluğunun daha çok gelişim göstermesi için mezunlarımızın halkını eğitmesini istiyoruz" dedi. 

Konuşmaların arkasından çağ birincisi Roya Abbas Ali ıslak kütüğüne plaket çaktı. Dereceye girenlere diplomaları ve ödüllerinin verilmesinin arkasından hanım polisler ahit etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar