Sivas’ta mahsur kalan Suriyeli mülteciler, Adana’ya gönderildi

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçan Türkmen aile, akrabalarını bulmak için geldiği Sivas’ta ortada kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta mahsur kalan Suriyeli mülteciler, Adana’ya gönderildi

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçan Türkmen aile, akrabalarını bulmak için geldiği Sivas’ta ortada kaldı. Cami bahçesinde çaresiz bir şekilde bekleyen 4 çocuklu Suriyeli aile, Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad tarafından istekleri üzerine trenle aileyi Adana’ya gönderildi.

Savaştan kaçan Halid Bilal ve ailesi 1 hafta önce sınırı geçerek Türkiye’ye ulaştı. Urfa ve Gaziantep’te 1 haftayı geçiren mülteci aile, daha sonra kendilerinden önce Sivas’a geldiklerini öğrendikleri akrabalarını bulmak üzere yollara düştü. Otobüsle kente gelen aile, akrabalarını bulmayınca geceyi otogarda geçirdi. Daha sonra yürüyerek şehir merkezine geçen mülteciler, Şehitler Cami bahçesine gelerek ne yapacaklarını bilemeden çaresizce beklemeye başladı.

Türkmen olduğunu söyleyen Halid Bilal, bir hafta önce Türkiye’ye geçtiklerini, daha sonra ise akrabaları olduğu için Sivas’a gelmeye karar verdiklerini söyledi. Akrabalarının bu şehirden gittiğini öğrendiklerini anlatan Bilal, ailesiyle birlikte ortada kaldıklarını, yardım alabileceklerini düşünerek camiye geldiklerini ifade etti. 20 kişilik aileden sadece kendisinin kaldığını, 2 oğlunun öldüğünü 2 kızının kaldığını, ölen ağabeyinin 2 erkek çocuğunu da yanlarına aldıklarını aktaran Halid Bilal, “İç savaştan kaçtık, sınırdan asker bizi bıraktı buraya geldik. Camiye geldik yardım için. Hoca gelmedi onun için bekliyoruz.” dedi.

Sürekli ağlayan çocuğunun da hasta olduğunu anlatan çaresiz baba, Halep üzerinden yürüyerek sınırı geçtiklerini, akrabalarının buraya geldiğini öğrenerek otobüsle Sivas’a ulaştıklarını dile getirdi.

ORTADA KALAN AİLE ADANA’YA GİTMEK İSTEDİ

Cami bahçesinde banklarda çaresiz bir şekilde bekleyen 4 çocuklu Suriyeli aileye, basın mensuplarının haber vermesi üzerine mültecilerle ilgili çalışmalar yapan Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad sahip çıktı. Akpolad, istemeleri üzerine aileyi trenle Adana’ya gönderdi.

Aileye bilet alan Akpolat, kendisini bu durumdan haberdar eden basın mensuplarına teşekkür ederek, “Suriyeli aile akrabaları var diye Sivas’a gelmiş. Akrabalarını bulamayınca ortada kalmışlar. Bunlara sahip çıkmak lazım. Dosteli Derneği olarak ailemizi sahiplendik. Öncelikle nereye gideceklerini sorduk. Adana’ya gitmek istediklerini belirttiler. Biz de tren garına getirerek biletlerini aldık. Buradan Adana’ya gidecekler.” şeklinde konuştu.

Halid Bilal ise Sivas’ta akrabalarını bulamadıkları için Adana’ya gitmek istediklerini, oradaki akrabasını bulmaya çalışacaklarını söyleyerek kendilerine sahip çıkan herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar