Sivas'ta madenciler için mevlit okutuldu, gıyabi cenaze namazı kılındı

Sivas'ta, Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada şehit olan maden işçileri için mevlit okutuldu, gıyabi cenaze namazı kılındı. Ellerini semaya açan vatandaşlar, memleketi böyle felaketlerden koruması için Cenab-ı Allah’a dua etti. Cuma namazı...

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta madenciler için mevlit okutuldu, gıyabi cenaze namazı kılındı

Sivas'ta, Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada şehit olan maden işçileri için mevlit okutuldu, gıyabi cenaze namazı kılındı. Ellerini semaya açan vatandaşlar, memleketi böyle felaketlerden koruması için Cenab-ı Allah’a dua etti.

Cuma namazı öncesi Soma’da hayatını kaybeden madenciler için mevlit okutuldu. Cumhuriyet Üniversitesi Camii'nde düzenlenen programda İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ilahiler söylendi. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan tarafından yapılan duada, şehit olan madencilere Allah’tan rahmet, gözü yaşlı ailelere sabır dilendi. Hutbede ise bir daha böyle acılar yaşanmaması için dua edildi.

Cuma namazı sonrası ise gıyabi cenaze namazı kılındı. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ile yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda öğrencinin de katıldığı cenaze namazında maden işçileri için dua edildi.

Cenaze namazı sonrası basın mensuplarına konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit okuttuklarını ve gıyabi cenaze namazı kıldıklarını belirtti. Kocacık, "Allah kabul etsin diyoruz, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Yaralı olan henüz umutlarını kaybetmediğimiz vatandaşlarımız için de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, Allah dualarımızı kabul etsin." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar