Sivas’ta lise öğrencileri Soma için dua etti

Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için lise öğrencileri dua etti, tekbir getirdi.     Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Selçuk Parkı'nda bir araya gelen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri,...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta lise öğrencileri Soma için dua etti

Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için lise öğrencileri dua etti, tekbir getirdi.

    Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Selçuk Parkı'nda bir araya gelen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, tekbir getirerek enkaz altında kalan işçiler için Allah’tan yardım diledi. Öğrenciler adına konuşan Ezgi Tepe, Soma’daki maden işçileri için toplandıklarını ve yas için siyah giyindiklerini söyledi. İşçilerin yalnız olmadığını hissettirmek için bir araya geldiklerini anlatan Tepe, enkaz altında kalanlara Allah’tan yardım, ailelere de başsağlığı diledi.

    Zuhal Öcalmış ise acının büyük olduğunu belirterek kendi annesi ve babası ölmüş gibi yüreğinde bir sızı hissettiğini dile getirdi. Kimseyi suçlamadıklarını sadece acının büyüklüğünü göstermek amacıyla bir araya geldiklerini anlatan Öcalmış, “16-18 yaşlarındayız ,ama çoğu yetişkinden duyarlıyız. Hayatın acımasız gerçeklerinin farkındayız, Allah şehitlerin ailesine sabır versin.” dedi.

    Konuşmaların ardından öğrenciler vefat eden işçiler için dua etti. Daha sonra tekbir sesleriyle alandan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar