Sivas’ta kış bastırdı, 433 köy yolu kapandı

Sivas’ta hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta kış bastırdı, 433 köy yolu kapandı

Sivas’ta hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. İlçelere bağlanan bazı yollar ile 433 köy yolu ulaşıma kapandı.

Aralıklarla yağan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yollarda kesintiler yaşanıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Zara- Şerefiye yolunun 30 ile 68. km’leri arası ile Suşehri-İmranlı il yolunun 28 ve 43. km’leri arası ulaşıma kapalı bulunuyor. Karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi'ne bağlı 433 köy yolu ulaşıma kapandı. İmranlı ilçesine bağlı 97 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kangal ve Zara’da 60, Yıldızeli’nde 50, Hafik’te 25, Şarkışla’da 24, Gürün’de 20, Doğanşar ve Akıncılar’ da 16, Koyulhisar’da 13, Merkez’de 10, Divriği’nde 9,Altınyayla’da 6, Gölova’da 5,Gemerek’te 4 ve Ulaş’ta ise 2 olmak üzere 433 köy ile ulaşım kesildi. Karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmaları sürüyor. CİHAN

Yorumlar