Sivas’ta hafızlar ezberlerini tazeleyecek

Sivas Müftülüğü tarafından il merkezinde görev yapan 70 hafız din görevlisi için hafızlığı geliştirme programı başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta hafızlar ezberlerini tazeleyecek

Sivas Müftülüğü tarafından il merkezinde görev yapan 70 hafız din görevlisi için hafızlığı geliştirme programı başlatıldı. Bu kapsamda din görevlilerinin hafızlıkları tazelenerek hatimle teravih namazı kıldıracak seviyeye gelmeleri sağlanacak.

İl Müftülüğü toplantı salonunda hafız din görevlileriyle bir toplantı yapan Müftü Şükrü Balkan burada yaptığı konuşmada hafızlık geleneğinin öneminden bahsederek başlatılan çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Müftü Balkan, Kur’an-ı Kerim’in tamamını ilk ezberleyenin ve ilk Kur’an hafızının Hz. Peygamber olduğunu kaydederek, “Ashabdan da hafız olanların sayısı az değildir. Hz. Peygamber’le başlayan bu gelenek, O’nun (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız, Kuran’ı öğrenen ve öğretendir.’ teşvikiyle günümüze kadar kesintisiz devam etmiştir” dedi.

Hafızlık eğitiminin İslam geleneği içerisinde taşıdığı önemin yanı sıra, günümüzde ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Müftü Balkan; “Din hizmetleri personelinde aranan yeterliklerin başında Kur’an-ı Kerim gelmektedir. Hafızlık eğitimi bu alana yönelik yeterliğin elde edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Hafızlık eğitiminde yaygın olarak kullanılan geleneksel yöntemlerden ezberleme ve ezberi koruma olmak üzere iki önemli aşama vardır. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerimde ezberin korunması önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Başlatılan çalışmada amacın hafızlığını unutmuş veya hafızlığı zayıflamış olan görevlilerin tekrar hafızlıklarını geliştirmek olduğunu söyleyen Müftü Balkan; “Yaptığımız çalışma ile görevlilerimizi gruplara ayırdık, oluşturulan bu grupların başında yetkin hafız hocalarımız bulunmaktadır. Gruplar her gün bir araya gelerek ezberlerini grup hocalarına dinleterek hafızlıklarını tekrar sağlam hale getirmiş olacaklar, müftülüğümüz tarafından oluşturulan komisyon da belli aralıklarla bu grupları kontrol ederek görevlilerimizin hangi seviyede olduğunu tespit edecek. Görevlilerimiz hatimle teravih namazı kıldıracak seviyeye gelinceye kadar bu çalışmamız devam edecektir” ifadesini kullandı.

Hafızlık geleneğini Sivas’ta daha canlı hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Balkan; Ayrıca, sabah namazı vaktinde ildeki tüm camilerde her gün mukabele okunacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar