Sivas'ta dilencilere yönelik operasyon

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle şehrin işlek mekanlarında kendilerine sakat süsü vererek insanların manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik yapılan çalışmada...

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta dilencilere yönelik operasyon

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle şehrin işlek mekanlarında kendilerine sakat süsü vererek insanların manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik yapılan çalışmada 9 dilenci ve beraberindeki 3 çocuk zabıta müdürlüğüne getirilerek haklarında kabahatler kanunu gereği işlem yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, "Dinimiz, çalışmayı emir ve tavsiye ettiği gibi bunu üstün bir fazilet olarak görmüş, tembelliği ve buna bağlı olarak dilenciliği de o ölçüde kötülemiş ve yasaklamıştır. Yardımsever insanların temiz duygularının istismarına yol açan dilencilik, çirkin bir iş olarak görülmüştür. Buna rağmen bu insanların çoğu, dilenciliği ekonomik sebeplerden ziyade kolay kazanç elde etme veya ahlaki zafiyetlerinden dolayı yapmaktadır. Zaten devletimiz asıl ihtiyaç sahibi olan kişilere Sosyal Hizmetler Kurumu aracılığıyla gereken tüm yardımları yapmaktadır. Dilencilik yapan kimseler asıl ihtiyaçlı kimseler değildir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar