Sivas’ta ‘dilenci’ sorunu için ortak hareket edilecek

Üç aylara girdiğimiz şu günlerde insanların artan manevi duygularını istismar ederek, her köşe başında ve cami önlerinde insanların karşısına çıkan dilenciler için zabıta harekete geçti. Durumun önüne geçmek ve halkı bilinçlendirmek...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta ‘dilenci’ sorunu için ortak hareket edilecek

Üç aylara girdiğimiz şu günlerde insanların artan manevi duygularını istismar ederek, her köşe başında ve cami önlerinde insanların karşısına çıkan dilenciler için zabıta harekete geçti. Durumun önüne geçmek ve halkı bilinçlendirmek isteyen Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla vatandaşlara dilencilerin gerçek yüzünü göstermeyi amaçlıyor.

    Bu manada İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ı ziyaret eden Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, hem zabıtaya hem de müftülüğe görevler düştüğünü ifade ederek hutbe ve vaazlarda dilenciler konusunun ele alınmasını rica etti. Dinimizce kendi el emeği ile çalışıp geçimini sağlamanın emredildiğini söyleyen Müftü Balkan ise bu noktadan hareketle vatandaşları bilgilendirip, dini duyguların istismar edilmesinin önüne geçmek için gerekli uyarıları, hutbe ve vaazlarda yapacaklarını belirterek ortak hareket etmenin önemine değindi.

    Ziyarette müftü yardımcıları ve zabıta amirleri de hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar