Sivas’ta beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 hastaya nakledilecek

Sivas’ta beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin organları 5 hastaya umut oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 hastaya nakledilecek

Sivas’ta beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin organları 5 hastaya umut oldu. Ailesi tarafından bağışlanan organlar Ankara ve İstanbul’dan gelen ekipler tarafından alındı.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan 23 yaşındaki Peydullah Barak, 22 Mart'ta halı sahada baygınlık geçirdi. Ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırılan Barak’ın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakil Koordinatörlüğü gencin ailesiyle görüşerek organlarının bağışlanması için ikna etti. Ankara ve İstanbul’da organ bekleyen hastalar için ambulans uçakla Sivas’a gelen ekipler, operasyonla Peydullah Barak’ın organlarını alarak götürdü.

Numune Hastanesi Orhan Nakil Koordinatörü Gülseren Apak, 23 yaşındaki Peydullah Apak’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aileyle görüşerek organlarının bağışlanması konusunda onay aldıklarını anlattı.

Ankara ve İstanbul’dan gelen ekiplerin organlarını alacağını ve organların Ankara, İstanbul ve Samsun’da organ bekleyen hastalara nakil yapılacağını aktaran Apak, “Allah rahmet eylesin. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Örnek davranışından dolayı aileye kurumumuz ve organ bekleyen hastalarımız adına minnetlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Gülseren Apak, organların sağlıklı olmasından dolayı kalp, akciğerleri, karaciğer, böbreklerinin alınacağını organların 5 hastaya nakil yapılacağını ve nakillerin hangi hastalara yapıldığının kendilerine bildirileceğini ifade etti.

Numune Hastanesi olarak, bu bağışın 6. donör organizasyonu olduğunu kaydeden Apak, vatandaşları organ bağışı yapmaya davet etti.
CİHAN

Yorumlar