Sivas’ta 2. Bilim Şenliği düzenlendi

Sultan Murat Koleji Buruciye Lisesi'nde Bilim Şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen bilim şenliğinde öğretmen ve öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergilendi. 2.'si düzenlenen bilim şenliğine öğrenciler büyük ilgi gösterirken,...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta 2. Bilim Şenliği düzenlendi

Sultan Murat Koleji Buruciye Lisesi'nde Bilim Şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen bilim şenliğinde öğretmen ve öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergilendi. 2.'si düzenlenen bilim şenliğine öğrenciler büyük ilgi gösterirken, davetliler, yapılan çalışmaları ilgi ile takip etti.

Okul Müdürü Murat Kocar, sınırları aşan düşünceleri projelendirmek, hayatın gerçekliğine indirgemek ve bütün bunları şenlik haline dönüştürerek, tüm öğrencilerin ilgilerini, meraklarını, zekâ ürünlerini ortaya çıkarmak için ortam oluşturmak amacıyla Sultan Murat Koleji Buruciye Liseleri olarak bu şenliği düzenlediklerini söyledi.

Murat Kocar, “Öğrencilerin ilgisini çeken bir konuda; bilimsel yöntemi uygulayarak projeler geliştirmesi, çalışmalar yapması, enerjilerini bu alanlarda kullanması belki de bulacakları küçük bir ayrıntı bilimsel gelişmelere ışık tutacak, insanlığa büyük hizmeti dokunacaktır. Bütün bunları da toplumla paylaşmak en doğru yol anlayışıyla şenlik kavramı gölgesinde serin bir nefes aldırmak amacıyla Sivas’ta bilim şenliğinin 2.'sini düzenledik. Bilim ve aklın rehberliğinde nice şenliklere diyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar