Sivas’ta 15 okul 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası alabildi

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Sağlıkta yapılan düzenlemeyle faaliyetine başlayan kurumunun 2 yıllık değerlendirmesini yaptı. Sağlam, okul kantinlerinin denetlendiği ve gönüllülük esasına dayanan 'Beslenme Dostu Okul' projesinde...

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ta 15 okul 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası alabildi

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Sağlıkta yapılan düzenlemeyle faaliyetine başlayan kurumunun 2 yıllık değerlendirmesini yaptı. Sağlam, okul kantinlerinin denetlendiği ve gönüllülük esasına dayanan 'Beslenme Dostu Okul' projesinde sadece 15 okulun sertifika alabildiğini, bunun Sivas'a yakışmadığını söyledi.

Sağlam, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında bünyelerinde 161 aile sağlığı merkezi ile 17 ilçenin 8’inde entegre hastane ve diğer ilçelerde ise ruh sağlığı merkezi bulunduğunu söyledi. Sivas’ta 177 aile hekimi bulunduğunu anlatan Sağlam, bunların 158’inin merkez ve ilçelerde 16 tanesi beldelerde 3 tanesinin de köylerde olduğunu ifade etti.

Sivas’ta Tarım il Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir program yaptıklarını kaydeden Sağlam, okulların kantinlerinde sağlıklı besinlerin satılmasını teşvik etmek amacıyla başlattıkları projeye sertifika almak için 23 okulun başvurduğunu sadece 15 okulun sertifika alabildiği 9 okul kantinin ise sağlıklı besinler satmadığı için sertifikayı alamadığını açıkladı.

İl genelinde beslenme dostu okul sayısının oldukça düşük olduğunu dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Sağlam, şöyle devam etti: “Sertifikalı okul sayısı 15, bu Sivas’a yakışmıyor açıkçası, bu rakamın daha çok olmasını bekliyoruz. Okul kantinlerinde gazlı içekler, özellikle fast food türü dediğimiz yiyecekler gibi onları beslemeyen ancak şişiren yiyeceklerin satıldığı ortamların düzeltilmesi bunların yasaklanması ile elde ettiğimiz ayrıca hijyenik kriterleri yerine getirildiği beslenme dostu beyaz bayraklı okullarımızın artırılması bizim öncelikli hedeflerimizdir.”

Bulaşıcı hastalıklarla ilgili de çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sağlam, kurum ve kuruluşların sularında numuneler alarak denetimler yaptıklarını uygun olmayan sularla ilgili düzenleme istediklerini ifade etti.

Sağlam, çağın sorunu obeziteye dikkat çekmek amacıyla hafta sonlarında yürüyüşler düzenlediklerini ve çeşitli eğitimler verdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar