Sivaslı 'Hay Hak Dede' sonsuzluğa uğurlandı

Sivas’ın 'Hay Hak Dede' olarak tanıdığı Süleyman Yalman, 90 yaşında hayatını kaybetti. 'Hay Hak' diyerek dolaştığı için bu adla anılan Süleyman Yalman, müdavimi olduğu Ulu Cami’de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası...

Google Haberlere Abone ol
Sivaslı 'Hay Hak Dede' sonsuzluğa uğurlandı

Sivas’ın 'Hay Hak Dede' olarak tanıdığı Süleyman Yalman, 90 yaşında hayatını kaybetti. 'Hay Hak' diyerek dolaştığı için bu adla anılan Süleyman Yalman, müdavimi olduğu Ulu Cami’de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Halk arasında çok sevilen ve 'Hay Hak Dede' olarak bilinen Süleyman Yalman vefat etti. İkindi namazını müteakip Ulu Cami’de kılınan cenaze namazına; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sağlık Sen Şube Başkanı Efe Zileli ile sevenleri katıldı. Namazın kılınmasının ardından Süleyman Yalman’ın cenazesi, Yukarı Tekke Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

“SON NEFESİNİ SALAVAT GETİREREK VERDİ”

Hay Hak Dede'nin oğlu Yahya Yalman, babasının sabah rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını, Numune Hastanesi’nde anjiyo yapıldığını anlattı. Hay Hak Dede’yi, anjiyodan sonra müşahede odasına götürdüklerini belirten Selman Yalman, müşahede odasında durumunun iyi olduğunu aktararak, “Cuma saati yaklaştığı için abdest almak istedi. Biz kendisinin dinlenmesi gerektiğini söyledik. Cuma vaktinde rahatsızlandı ve bir süre sonra salavat getirerek Hakk'ın rahmetine kavuştu.” dedi.

CİHAN

Yorumlar