Sivas’ın 100 yıllık fotoğrafik belleği İstanbul’da sergiye çıkacak

Türkiye’nin önde gelen şehir kültürü dergilerinden olan Hayat Ağacı, Sivas'ın eski fotoğraflarından oluşan arşivinden seçtiği fotoğraflarla İstanbul’da bir fotoğraf sergisi açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sivas’ın 100 yıllık fotoğrafik belleği İstanbul’da sergiye çıkacak

Türkiye’nin önde gelen şehir kültürü dergilerinden olan Hayat Ağacı, Sivas'ın eski fotoğraflarından oluşan arşivinden seçtiği fotoğraflarla İstanbul’da bir fotoğraf sergisi açıyor. Bugüne kadar okurlarıyla paylaştığı binlerce fotoğraftan yaptığı seçkiyi İstanbul’da sergileyecek olan Hayat Ağacı, böylece Sivas dışındaki ilk fotoğraf sergisini açmış oluyor.

Bugünlerde 24. sayısını hazırlayan Hayat Ağacı Dergisi'ni çıkaran Sivas Hizmet Vakfı’ndan yapılan açıklamada, yıllardır yaptığı yayınla şehir kültürü alanında kendi çizgisini oluşturdu ve şehir yayıncılığında haklı bir yer edindiği belirtildi. Hayat Ağacı Dergisinin, Sivas’ın ve yakın çevresinin yerleşik değerlerini, medenî birikimini sayfalarına taşıdığı kaydedilen açıklamada, “Dosyalarının oluşumunda ise metinler kadar fotoğraflara da ağırlık veriyor.” denildi. Dergi, Sivas şehir ve insan fotoğrafları konusunda çok zengin bir arşivi şu ana kadar okurlarıyla paylaştı.

Bir bakıma şehrin fotoğrafik belleğini tutan Hayat Ağacı, bu görsel zenginliği bir fotoğraf sergisine dönüştürerek meraklılarıyla paylaşıyor. Sergi 16 – 25 Nisan günleri arasında, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sarayı’nda düzenlenecek. 'Sivas’ın 100 Yıllık Fotoğrafik Belleği' başlıklı sergide daha önce Hayat Ağacı’nda yayınlanan 100 kadar siyah beyaz fotoğrafa yer veriliyor. Şehir tarihinde iz bırakan olayları, kişileri, mekânları ölümsüzleştiren fotoğraflar sergi ile İstanbullu sanatseverlerle buluşturuluyor. CİHAN

Yorumlar