Sivas Ziraat Odası'nda seçim tartışması

Ziraat Odası delegeleri ile Kayyum heyeti arasında seçim tartışması yaşanıyor. Delegeler, İdare Mahkeme'nin olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde karar aldığını kaydederek, seçime gidilmesini isterken Ziraat Odaları Merkez Birliği’nin...

Google Haberlere Abone ol
Sivas Ziraat Odası'nda seçim tartışması

Ziraat Odası delegeleri ile Kayyum heyeti arasında seçim tartışması yaşanıyor. Delegeler, İdare Mahkeme'nin olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde karar aldığını kaydederek, seçime gidilmesini isterken Ziraat Odaları Merkez Birliği’nin atadığı Kayyum Heyeti ise heyet olarak 5 ay daha görev süreleri olduğunu savunarak seçimi Şubat 2015’te yapacaklarını belirtiyor.

2012 yılında görevden alınan yönetimin ardından geçen yaklaşık 2 yıllık sürede olayı Kayyum heyeti yönetiyor. Bu süreçte hiç genel kurul yapılmazken delegeler ise yeni bir yönetim belirlenmesi için genel kurula gidilmesini istiyor. En son İdare Mahkemesi kararı ile olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde karar verildiğini belirten delegeler, Kayyum heyetinin seçim kararı alması gerektiğini kaydetti.

Kayyum Heyeti adına açıklama yapan Nuh Arslan, Mahkeme kararı sonrası neden bir ay içinde seçime gidilmediğinin kendilerine de sorulduğunu belirterek, “Biz kayyum olarak seçimlerle ilgili yetkili değiliz. Tek yetkili genel merkezimizdir. Bizlere olağan genel kurul toplantısını zamanında yani 5 ay sonra yapmamızı söylediler ve bizlerde bu yönde çalışma yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mahkeme kararı sonrası, Kayyum heyetinin önce seçim kararı alındığı zaman açıklama yapacakları yönünde bir basın bülteni yayınlamalarına rağmen, daha sonra basın toplantısı düzenleyerek, Ziraat Odaları Merkez Birliğinin kendilerine verilen görevin 5 ay sonra biteceğini, dolayısıyla seçim kararını da 5 ay sonra alacaklarını söylemesi dikkat çekti.

"KAYYUM HEYETİ HUKUK TANIMIYOR"

Delegeler adına açıklama yapan Üçtepe Köyü Muhtarı Muzaffer Özkan Ziraat Odaları Merkez Birliği’nin Kayyum heyetine gönderdiği görevlendirme yazısında oda ile ilgili her türlü kararı almada tam yetkili kılındığını kaydederek, mahkemenin olağanüstü seçim kararına rağmen, karara uymayarak genel kurulun Şubat 2015’e bırakılmasının hukuksuzluk olduğunu savundu.

"SEÇİM KARARI MAAŞ ALDIKLARI İÇİN UYGULANMIYOR"

"Olağanüstü seçim yetkisi olduğu halde Kayyum heyetinin seçim yapmamalarının altında yatan gerçek neden her ay kişi başı aldıkları maaştır. Hukuka aykırı olarak 5 kişilik heyete maaş adı altında her ay 7500 TL ödenmektedir." diyen Özkan, Kayyum heyetinin seçim yapılmasını isteyen delegelere baskı yaparak üyeliklerini düşürmeye çalıştığını öne sürerek, ceza vermeye yetkili olan Kayyum heyetinin seçim kararı almaya yetkisi olmamasının takdirini kamuoyuna bıraktıklarını ifade etti. Ziraat Odası delegeleri olarak ziraat odası üzerinden kimsenin rant sağlamasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Muzaffer Özkan, İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda hukuksuzluğa müsaade etmeyerek oda seçimlerini yapacaklarını ve hukuka aykırı iş yapanlara hukuk içerisinde hesap sormaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

2 yıldır Kayyum Heyetiyle idare edilen Ziraat Odası’nda Olağan Genel Kurulun Şubat 2015’te yapılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar