Sivas turizmden yeterince pay alamıyor

Turizm Haftası nedeniyle Sivas’ta tören düzenledi. Törenlerde yapılan konuşmalarda Balıklı Kaplıca gibi dünyada örneği olmayan kaplıcası bulunan Sivas’ın turizmden yeteri kadar faydalanamadığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Sivas turizmden yeterince pay alamıyor

Turizm Haftası nedeniyle Sivas’ta tören düzenledi. Törenlerde yapılan konuşmalarda Balıklı Kaplıca gibi dünyada örneği olmayan kaplıcası bulunan Sivas’ın turizmden yeteri kadar faydalanamadığı ifade edildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan Turizm Haftası etkinlikleri, Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu fotoğraf Sergisinin açılışı ile devam etti. Atatürk Kültür Merkezi'nde ise Turizm Haftası’nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Alim Barut, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait zengin mimari eserleriyle dikkat çeken Sivas’ta şehir merkezinin adeta bir açık hava müzesi görünümünde olduğuna değinerek, “Bu eserler kent meydanında birbirlerine yakın mesafelerde yer almaktadırlar. Doğal güzellikleriyle de dikkat çeken ilimiz Gürün Gökpınar Gölü, Gemerek Sızır Şelalesi, Koyulhisar Eğriçimen Yaylası ve Soğuk Çermik, Sıcak Çermik, Balıklı Kaplıca’da turizm açısından değerlendirilmesi gereken mekânlardır.” şeklinde konuştu.

Turizmin tüm alt başlıklarının bulunduğu Sivas’ta, özellikle sağlık turizmi başta olmak üzere kültür, kış, doğa, flora, fauna ve inanç turizm gibi alternatif faaliyet alanları da ön plana çıktığını kaydeden Vali Barut, şunları söyledi: “Yıldız dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Sıcak Çermik Termal Tesisleri, Kangal Kalkım Kaplıcaları yapımı ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup, en kısa sürede turizm sektörüne kazandırılacak ve bu vesile ile İlimiz turizm sektöründe söz sahibi şehirler arasında yer alacaktır.”

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas’ın turizmden istenilen pastayı alamadığını belirterek, “Potansiyelimiz var, bu anlamda çok ciddi adımlar atabiliriz. Kaplıca potansiyeli açısından Balıklı Kaplıca dünyada tek, ancak biz bunu yeteri kadar hem şehrimizin tanıtımına ve turizmine sunmuş değiliz. Sıcak Çermik ile ilgili de çok büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor.” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı ise üniversitesinin 45 bin öğrencisi ve 3 bin 500 akademik personeliyle Sivas’ın önemli turizm potansiyellerinden birini oluşturduğunu söyleyerek, turizmin geliştirilmesi için herkese görevler düştüğünü kaydetti.

Halk oyunları gösterisinin ardından Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü de, Sivas turizminin dışa açılabilmesi amacıyla başlatılan Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi ile ilgili bilgi verdi. Pürlü, dünyada kültür yolu doğa yürüyüşlerinin revaçta olduğunu anlatarak Sivas’ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla Yukarı Kızılırmak projesini hazırladıklarını ifade etti.

Çok kapsamlı olan projenin tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını ilgilendirdiğini dile getiren Kadir Pürlü, dünya standartlarında bu projesinin tescili alındığında Sivas’ın çok büyük turist potansiyeli kazanacağını sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Halid Karakoç, yılda 275 bin yerli ve yabancı turistin geldiği Sivas’ın İç Anadolu bölgesinde 6. sırada yer aldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar