Sivas Sevgi Evlerinde kalan çocukların umre heyecanı

Sivas’ta Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile Müftülüğün yürüttüğü ortak proje ile Sevgi evlerinde kalan çocuklar kutsal topraklara gitti. Çocuklar giderken gözyaşlarını tutamadı. Sevgi evlerinde kalan 8 çocuk, Müftülük'te...

Google Haberlere Abone ol
Sivas Sevgi Evlerinde kalan çocukların umre heyecanı

Sivas’ta Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile Müftülüğün yürüttüğü ortak proje ile Sevgi evlerinde kalan çocuklar kutsal topraklara gitti. Çocuklar giderken gözyaşlarını tutamadı.

Sevgi evlerinde kalan 8 çocuk, Müftülük'te görevli vaize ve bakıcı anneleriyle birlikte kutsal topraklara gönderildi. Yolculuk öncesi Şehirlerarası otobüs terminalinde tören düzenlendi. Buradan dualar ile uğurlanan çocuklar gözyaşlarını tutamadı. Ardından Nuri Demirağ Havaalanı'na gelen çocuklar, Müftü Recep Şükrü Balkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ve görevliler tarafından uğurlandı. Havayoluyla İstanbul aktarmalı kutsal topraklara giden çocuklar heyecanlarını gizleyemedi.

Sevgi evlerinde kalan çocuklar kutsal topraklara gidecekleri için çok mutlu olduklarını belirterek, bir haftadır heyecandan uyuyamadıklarını dile getirdi. Katkı sunanlara teşekkür eden çocuklar, herkes için dua etmeyi düşündüklerini ifade ederek, “Hayatımızda hiç gidemeyeceğimiz oralara gitmeyi Allah nasip etti.” dedi.

3 yıldır çocuklara eğitimler verdiklerini anlatan Vaize Hatice Acar, “Vermiş olduğumuz eğitimlerin tesiriyle çocuklarda kutsal topraklara gitme eğilimi oluştu. Bir proje hazırlayarak Müftümüze, İl Müdürlüğüne ve Valiliğimize konuyu izah ettik, hamdolsun kabul edildi. İnşallah çocuklarımıza dinimizin yeşerdiği, Efendimiz (sav)’in yaşadığı toprakları göstererek manevi anlamda destek sağlama amacını güdüyoruz." şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, Müftülük ile işbirliği yaparak 8 çocuğu umreye götürme mutluluğu yaşadıklarını kaydederek, "Allah hayırlarını ve ibadetlerini kabul etsin. Hayırlısıyla gidip gelmelerini diliyorum." temennisinde bulundu.

Müftü Recep Şükrü Balkan, ortak yürüttükleri proje ile Sevgi evlerinde kalan 8 çocuğu umreye gönderdiklerini aktararak, şunları söyledi: "Onlar da heyecanlılar biz de heyecanlıyız. Uzun uğraşlar sonunda hamdolsun böyle bir program tertip etme imkanına kavuştuk. Başlarında iki vaize hocamız ve bakıcı anneleriyle birlikte inşallah kutsal yolculuğa gidecekler. Orada görevlerini en güzel şekilde yerine getirip dönecekler."

Çocuklar, biletleri dağıtıldıktan sonra İstanbul aktarmalı kutsal topraklara gitmek üzere yetkililer ve aileleri tarafından uğurlandı. CİHAN

Yorumlar