Sivas olaylarında ölenler Tunceli'de yürüyüşle anıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen olaylarda ölen 33 kişi Tunceli'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.Madımak Oteli'ndeki olaylarda ölenleri anmak için Sanat Sokağı'nda buluşan grup, buradan Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdü. Madımak'ta...

Google Haberlere Abone ol
Sivas olaylarında ölenler Tunceli'de yürüyüşle anıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen olaylarda ölen 33 kişi Tunceli'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Madımak Oteli'ndeki olaylarda ölenleri anmak için Sanat Sokağı'nda buluşan grup, buradan Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdü. Madımak'ta hayatını kaybeden 33 kişinin resimlerinin bulunduğu pankart eşliğinde yürüyen grup, 'Katil devlet hesap verecek, Sivas’ın hesabı sorulacak, Sivas’ın katili AKP' şeklinde sloganlar attı.

Seyit Rıza Parkında toplanan grup adına bir açıklama yapan BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, aradan 21 yıl geçmesine rağmen halen Sivas katliamının hesabının sorulamadığını belirtti.

Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenler saygı duruşunda bulunmasının ardından bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Ergin Doğru, "Aradan 21 yıl geçse de halen yüreğimiz kan ağlamaya devam ediyor. Çünkü yaşanan barbarlık utulacak gibi değildi. Sivas'ta katledilen ve yakılan insanlıktı. Sivas'ta katledilen, yok edilen vicdandı. İnsanın, vicdanın olmadığı yerde adaletin, barışın ve özgürlüğün olması mümkün olmaz. O yüzden aradan 21 yıl geçse de bugün hala bu ülkeye eşitlik, özgürlük ve adalet getirilmiş değil. Çünkü Sivas'ın hesabı halen sorulmuş değil. Lice’nin hesabı sorulmadığı müddetçe, Gezi’nin hesabı sorulmadığı müddetçe, bu ülkede adaletin sağlanması mümkün değildir." dedi.

Açıklamanın ardından hayatını kaybedenlerin anısına müzik dinletisi gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar