Sivas LYS’de Türkiye üçüncüsü çıkardı

ÖSYM’nin açıkladığı 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Sivas FEM Dershanesi, Türkiye üçüncüsü çıkardı. FEM Dershanesi ve Sivas Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Taha Aydemir, Türkiye 3.sü olarak Sivas’ın ve ailesinin...

Google Haberlere Abone ol
Sivas LYS’de Türkiye üçüncüsü çıkardı

ÖSYM’nin açıkladığı 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Sivas FEM Dershanesi, Türkiye üçüncüsü çıkardı. FEM Dershanesi ve Sivas Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Taha Aydemir, Türkiye 3.sü olarak Sivas’ın ve ailesinin sevinç kaynağı oldu.

Dershane Müdürü Şinasi Yüce, Türkiye 3.sü çıkararak Sivas tarihinde bir ilki başardıklarını söyledi. FEM derecelerini açıklayan Yüce, Ahmet Taha Aydemir’in MF-2 ve MF-3’te Türkiye 3.sü , Sivas Fen Lisesi’nden Fatih Ekinci’nin MF-3’te Türkiye 22.si, Sultan Murat Buruciye Lisesi’nden Alperen Sefa Toker’in Y-YGS’de Türkiye 4.sü ve MF-3’te Türkiye 30.su, Sultan Murat Kolejinden Gül Hatice Söylemez’in TM-1’de Türkiye 26.sı, Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Oğuzhan Turan'ın ise Y-YGS’de Türkiye 13.sü olduğunu aktardı.

Türkiye 3.sü olan Ahmet Taha Aydemir, çok mutlu olduğunu belirterek, “İyi bir derece bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Başarımda emeği geçen öncelikle aileme, okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerime ve her zaman arkamda duran arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim yolumuzu açık eder ve vatanımıza milletimize hayırlı bir birey oluruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar