Sivas köftesine tescil denetimi

2011 yılında tescillenen Sivas Köftesi’nin standartlara uygun üretilmesi ve satılması için kurulan komisyon denetime çıktı. ‘Sivas Köftesi Satış Yetki Belgesi’ alan işyerlerinde yapılan denetimlerde Türk Gıda Kodeksi'ne göre köfte...

Google Haberlere Abone ol
Sivas köftesine tescil denetimi

2011 yılında tescillenen Sivas Köftesi’nin standartlara uygun üretilmesi ve satılması için kurulan komisyon denetime çıktı. ‘Sivas Köftesi Satış Yetki Belgesi’ alan işyerlerinde yapılan denetimlerde Türk Gıda Kodeksi'ne göre köfte numuneleri alındı.

Tescilli Sivas köftesi üreten ve satan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleşti. Ticaret ve Sanayi Odası, Lokantacılar Odası, Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı denetimlere basın mensupları da katılırken, Sivas köftesinin belirlenen standartlara uygunluğunu tespit etmek amacıyla Türk Gıda Kodeksi'ne göre köfte numuneleri alındı.

Denetimlerde alınan numunelerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları'nda Ekoli, Salmonelle, Tür, Mikrobiyoloji, Tuz, Yağ gibi çeşitli tahlil ve incelemelere tabi tutulacağı sonuçların olumsuz çıkması halinde firmaların satış belgelerinin iptal edileceği kaydedildi. Denetimlerin bir hafta boyunca süreceği belirtildi.

2011 yılında Türk Patent Enstitüsü (TPA) tarafından tescillenen Sivas Köftesi için işyerlerinin Satış Yetki Belgesi alması gerekiyor. Sivas Merkez ile Kayseri, Tokat ve Ankara’da olmak üzere toplam 28 işyerinin belgesi bulunuyor. Belge almadığı halde tabela, afiş, broşür ve menü listelerinde ‘Sivas Köftesi’ ibaresini kullanan işyerlerinin ise belge alması konusunda uyarıldığı, almadığı takdirde para cezası verildiği ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar