Sivas, Berkin Elvan için yürüdü

Gezi parkı olayları sırasında polis attığı gaz kapsülüyle yaralanan, 269 gün komada kaldıktan sonra Ok Meydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşama gözlerini kapayan Berkin Elvan için Sivas’ta protesto gösterisi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas, Berkin Elvan için yürüdü

Gezi parkı olayları sırasında polis attığı gaz kapsülüyle yaralanan, 269 gün komada kaldıktan sonra Ok Meydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşama gözlerini kapayan Berkin Elvan için Sivas’ta protesto gösterisi yapıldı. 15 yaşında vefat eden Elvan için ilk eylem Cumhuriyet Üniversitesi kafeteryası önünde gerçekleştirildi. Burada toplanan öğrenciler slogan attıktan sonra kampüste yürüyüşe geçti. Otobüslerle Kent Meydanı'na geçen öğrenciler, Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen gösteriye de katıldı.

Demokrasi Platformu adına toplanan grup adına konuşan Halk Evleri Şube Başkanı Adnan Yılmaz, “Gezi Direnişi sırasında Başbakan’ın destan yazmakla övündüğü polislerin attığı gaz bombasıyla yaralanan Berkin Elvan 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.” dedi.

“Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar, boykotlar ve eylemler ile katillerin ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayacaklarını ilan etmişlerdir.”diyen Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Gezi sürecinden itibaren Başbakan, giderek sertleşen üslubu üzerinden toplumu her fırsatta germeye, kamplaştırmaya ve birbirine düşman etmeye çalışmıştır. Yıllardır ısrarla sürdürülen halkları birbirine karşı kin ve düşmanlık duyguları üzerinden tahrik ederek bölme girişimleri son günlerde ülkenin dört bir yanında faşift saldırıları, parti binalarının taşlanmasını ve linç girişimlerini beraberinde getirmiştir.”

Adnan Yılmaz’ın konuşması sık sık kesilerek hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Hükümetin hırsızları akladığı ve katilleri sakladığı öne sürüldü. Protesto eyleminde 2 eylemcide somun ekmeğe sarılmış siyah kurdela ile dikkat çekti.
Protesto gösterisi oturma eylemi ile sürdü. Eylemciler, Elvan için şarkılar söyledi.
CİHAN

Yorumlar