Sivas Belediyesi, taşeron işçilere sendika hakkı tanıdı

Sivas Belediyesi, Özbelsan’da sözleşmeli olarak çalışan bin 670 taşeron işçiye sendika hakkı tanıdı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas Belediyesi, taşeron işçilere sendika hakkı tanıdı

Sivas Belediyesi, Özbelsan’da sözleşmeli olarak çalışan bin 670 taşeron işçiye sendika hakkı tanıdı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 5 yılda işçilere yüzde 75 zam yaptıklarını belirterek, “Devlet bu yıl asgari ücrete yüzde 3+3 zam verirken biz yüzde 20 zam yaptık.” dedi.
Ürgüp, “benim dönemimde sendikaya ihtiyacınız yok ama adaletsiz yöneticilerle karşılaştığınızda sendikaya ihtiyacınız olacak” diye konuştu.

Yıllardır işten atılma korkusu yaşayan Özbelsan işçilerine Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından sendika hakkı tanındı. İşçilerin iş kollarının belli olmasının ardından Hizmet-İş veya Yol-iş Sendikası'na üye olabilecekleri belirtildi. Belediye, güvenlik görevlilerine de sendika hakkı verdi.

Hanımlar Kültür Merkezi’nde işçilerle bir araya gelen Başkan Ürgüp, şehrin iş istihdamına en büyük katkıyı kendilerinin sağladığını belirtti. 2009’da göreve geldiklerinde işçilerin 676 lira aldığını hatırlata Başkan Ürgüp, şöyle devam etti: “Şimdi ise bu rakam 1195 liraya yükseldi. Bu süre içinde maaşlardaki artış 519 lira oldu yani yüzde 76. Bu artışı, belediye tarihinde kimse vermedi. Diğer iller bazında da, verildiğini zannetmiyorum. Enflasyon bazında da, mümkün olmayan bir artış yaptık.”


Salonda bulunan işçiler Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Bazı işçilerin Başkan Ürgüp’e pankartlarla teşekkür ettikleri görüldü.

Hizmet İş Şube Başkanı Nihat Şimşek ve Yol-İş Şube Başkanı Zeki Ekici ile Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı Adem Kuru’nun konuşmalarının ardından sendika başkanları işçilere olan desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar