Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, görevine başladı

Sivas Belediye Başkanlığını kazanan Sami Aydın, 5 yıl aradan sonra görevi devraldı.

Google Haberlere Abone ol
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, görevine başladı

Sivas Belediye Başkanlığını kazanan Sami Aydın, 5 yıl aradan sonra görevi devraldı. Sivas’ın sorunlarını çok iyi bildiğini kaydeden Aydın, Sivas’ın 5 yıl sonraki fotoğrafının çok değişeceğini söyledi.

Belediye Başkanı seçilen Sami Aydın, öğleden önce mazbatasını aldı, öğleden sonra ise Belediye önünde yapılan dua ile görevi devraldı. Doğan Ürgüp’ün görevi teslim ettiği Sami Aydın, "5 yıl sonra Sivas’ın fotoğrafının çok değişmiş olduğunu göreceksiniz." dedi.

Öğleden önce Adliye'ye gelen Sami Aydın, burada 1. Bölge İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yeter Aydın’dan mazbatasını aldı. Sami Aydın Sivas’ta çok huzurlu bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, vatandaşın iradesine saygı duymak gerektiğini söyledi. Öğleden sonra ise Belediye Başkanı Sami Aydın’ın göreve başlaması nedeniyle Belediye önünde tören düzenlendi. Burada toplanan kalabalığa hitap eden Sami Aydın şöyle devam etti: "Bu makamlar dışarıdan görüldüğü gibi değil. Bu makamlar gelip geçici. Biz buranın sorumluk ve hizmet yeri olduğunu biliyoruz.” Diyen Belediye Başkanı Aydın, “Burada esas olan buraya gelmek değil, buranın vasıtası ile Sivas’a ve halka hizmet etmek, Hakka hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Sizlerin desteğiyle yeni projeler ve hizmetler kazandıracağımızı ümit ediyorum. İnanıyorum ki bugünkü Sivas’ın fotoğrafıyla 5 yıl sonraki Sivas’ın fotoğrafı çok farklı olacaktır. Biz bunu başarmak istiyoruz."

"BU MAKAMLARIN ŞAHSIMIZA VE KİŞİLİĞİMİZE ZARAR VERMEMESİNİ DİLİYORUM"

Herkesin ortak amacının Sivas’ı gelişen, büyüyen, sürekli yatırım alan işsizliğin azaldığı, üretimin arttığı bir şehir haline getirmek olduğunu vurgulayan Sami Aydın, "İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Pazartesi gününden itibaren Bismillah diyeceğiz ve Sivas’ın sorunlarının çözümü için adım atacağız. Bu makamların şahsımıza ve kişiliğimize zarar vermemesini diliyorum. Bütün Sivas’ın Belediye Başkanı olarak karşınızdayım." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte Belediye Başkanı Sami Aydın makamına geçti. Burada Doğan Ürgüp’e çiçek takdim eden Sami Aydın, Doğan Ürgüp ve ekibine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Makamların geçici olduğunu belirten Aydın, önemli olanın şehre yapılan hizmet olduğunu, Sivas’ın kazanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Doğan Ürgüp ise her adayın elinden gelen gayreti gösterdiğini ancak Allah’ın takdirinin bu şekilde tecelli ettiğini kaydederek, "Burada bir görev değişimi var. Önemli olan Sivas’a hizmettir. Yapılacak her hizmetin yanında olacağımızı belirtiyorum. Gönül huzuru içinde görevi teslim ediyorum." şeklinde konuştu.

Törene milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, parti teşkilatı, Belediye Meclis üyeleri, Belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar