Sivas Alperen Ocakları polise tepki gösterdi

Sivas Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Alperen Karaca, İstanbul’da Alperen Ocaklarına mensup bir grup ile polis arasında yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Sivas Alperen Ocakları polise tepki gösterdi

Sivas Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Alperen Karaca, İstanbul’da Alperen Ocaklarına mensup bir grup ile polis arasında yaşanan olaylara tepki gösterdi. Karaca, yasadışı örgütlere gösterilen müsamahanın kendilerinden esirgendiğini savundu.

Vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının aydınlatılmasını isteyen Alperen Karaca, şu ifadeleri kullandı: “Genel başkanımız merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinin üzerinden yaklaşık Bin 720 güne yakın bir zaman dilimi geçmiş olmasına rağmen katillerinin bulunmasıyla ilgili hala bir sonuç alınamamış olması, dava sürecinde bir ilerleme olmaması, ihmali olan bütün bürokratların hala yüzsüzce makamlarında oturuyor olmaları ve hükümetin hala somut adımlar atmayışı bizim sabrımızı taşma derecesine getirmiştir. Acilen somut tedbirler ve alınmasını ve milletimizi oyalamadan gerçekçi adımların atılmasını istiyoruz.”

Yetkililere seslenen Karaca, “Bu davayı unuttuk ve de bu sürece alıştırıldık sanılmasın. Acımız ve öfkemiz ilk günkü kadar tazedir. Alperen Ocakları olarak 1. gündem maddemiz her zaman suikast sürecinin aydınlatılması, ihmali ve kastı olanların tespit edilip bağımsız Türk mahkemelerince yargılanmalarını sağlamak olacaktır.” şeklinde konuştu.

“YASA DIŞI ÖRGÜTLERE GÖSTERİLE MÜSAMAHA BİZDEN ESİRGENİYOR”

İstanbul Taksim’de Alperen Ocakları ile polis arasında yaşanan olaya da tepki gösteren Vakıf Başkanı Karaca, polisin tavrından yakınarak, şöyle devam etti:
“Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin gençlik meclisi kongresinde yaşanan Türk bayrağı krizini protesto etmek maksadıyla, Türk bayrakları ile yürüyüş yapmak isteyen İstanbul Alperen Ocaklarına mensup dava arkadaşlarımız polis tarafından engellenmiş, polise mukavemette bulunmamalarına rağmen arkadaşlarımıza gaz ile müdahale edilmiş, bir kısım arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır.”

Bazı örgütlerin yasadışı pankartlarla düzenledikleri yürüyüşlere ve gösterilere kolluk kuvvetlerinin olanca müsamaha ile yaklaştığını savunan Karaca, "Ne yazık ki Türk milletinin öz evlatlarına kolluk kuvvetleri üvey evlat muamelesini reva gördü." diyerek, tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar