Siste yanlışlıkla Gürcistan'a geçen çobanlardan on gündür haber yok

Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Taşdeğirmen köyü kırsalında geçen hafta hayvan otlatırken, yaşanan yoğun sisten dolayı yollarını kaybederek Gürcistan tarafına geçtikleri belirtilen Ertuğrul Atakişi ile Nizamettin Atakişi’den...

Google Haberlere Abone ol
Siste yanlışlıkla Gürcistan'a geçen çobanlardan on gündür haber yok

Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Taşdeğirmen köyü kırsalında geçen hafta hayvan otlatırken, yaşanan yoğun sisten dolayı yollarını kaybederek Gürcistan tarafına geçtikleri belirtilen Ertuğrul Atakişi ile Nizamettin Atakişi’den bir haftadır haber alınamıyor. Aileleri yetkililerden kayıp yakınlarının acilen bulunmasını istiyor.

Kayıp kişilerin aileleri, Gürcü askerleri tarafından yakalandığı ileri sürülen iki çobanın Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan cezaevinde gözaltına alındığını öğrendiklerini belirtti. Çobanların hayatlarından endişe eden aileleri, yetkililere seslenerek Gürcistan'daki yetkililerle diyalog içine girilip bir an önce serbest bırakılmaları için destek istedi.

AİLE GÜRCİSTAN'LA DİYALOG KURULMASINI İSTİYOR

Köy muhtarı Hulusi Çetinkaya yaşanan hadiseden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Bu çobanlar yıllarca gurbette işçi olarak çalışıyorlardı. Ben bu sene onları gurbete göndermedim. Onları çoban yaptım. Hayvanları otlattıkları yer Gürcistan sınırına sıfır noktasında. Hayvanlar sürüden ayrılınca onlar da peşinden gitmişler. Ama hava şartları onların yönünü şaşırtmış. O gece çok yoğun bir sis ve kar atıştırıyordu. Bu nedenle çobanlarımız yönlerini şaşırmış ve de yanlışlıkla Gürcistan sınırına doğru yönelmelerini sağlamış. Sabah olunca değişim yapmaya gelen çobanlar bizim iki çobanı bulamamışlar. Hemen ailelerini aramışlar sonra da benim haberim oldu. Hayvanları ikişerli gruplar halinde değişe değişe otlatıyorlardı. Ben kaymakam bey ile irtibata geçtim. Sonra öğrendik ki Gürcistan askerleri tarafından yakalanmışlar ve de Tiflis Cezaevine gönderilmişler. Bugünle birlikte on gün oldu. Aileleri perişan halde Devletimizden ricam; diplomasi trafiğini hızlandırsınlar ve de çobanlarımızı, kardeşlerimizi geri getirsinler." açıklamasını yaptı.

BEYZANUR BABASINI İSTİYOR

Çobanlardan Ertuğrul Atakişi’nin çocuklarından 4 yaşındaki Beyzanur, babasını çok özlediğini belirterek, artık geri gelmesini istedi. Devamlı ağlayan ve konuşmakta güçlük çeken Beyzanur, "Babam yok artık." dedi.

Baba Selahattin Atakişi ise şunları söyledi: "Çok zor durumdayız. Çocukları küçük. Biri on yaşında diğeri dört yaşında. Evi bile kendine ait değil. Ben kalp hastasıyım. Devletimize sesleniyorum, çocuklarımızı bir an önce geri getirin. Diğer oğlum iki-üç gün önce Tiflis’e gitti, Gürcü yetkililerle görüşme fırsatı buldu. Yetkililerin yüklüce para istediklerini söyledi. Türk parasıyla yaklaşık 30 bin lira. Biz bu parayı bulamayız. Bizim o kadar durumumuz yok."

Nizamettin Atakişi'nin ailesi de devletten yardım bekliyor. Eşi, "Şu an çok kötü durumdayız. Eşimin akıbeti ile ilgili bilgi de alamıyorum. Nerede, ne yapıyor hiç bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar