Şişli’de ortalık savaş alanına döndü

Gezi olaylarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesine katılanlar Taksim'e yürümek isteyince, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Şişli’de ortalık savaş alanına döndü

Gezi olaylarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesine katılanlar Taksim'e yürümek isteyince, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Halaskargazi Caddesi ve ara sokaklar savaş alanına döndü.

Berkin Elvan’ın cenazesine binlerce kişi katıldı. Grup, cenazenin defnedilmesinden sonra Taksim'e yürümek istedi. Çevik kuvvet polisi de Taksim'e giden istikametlerde önlem aldı. Kalabalıktan bir kısmı, polisin Halaskargazi Caddesi üzerinde kurduğu barikatın önünde beklemeye başladı. Gruptan bir kişinin polise taş atması üzerine, çevik kuvvet polisi gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup ile polisler arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Göstericiler ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklarda yeniden toplanan grup, polise saldırmaya devam etti. Göstericilerin polise ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdığı görüldü. Çok sayıda kişi biber gazından etkilendi. Vatandaşlar gazdan etkilenmemek için dükkanlara sığındı. Çok sayıda iş yerinin camları kırıldı. Eylemcilerden çok sayıda da kişi de gözaltına alındı.
CİHAN

Yorumlar