SİSİAD üreticileri bir araya getirdi

Sincan Etimesgut Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD) üretici üyelerini komisyon toplantısında bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
SİSİAD üreticileri bir araya getirdi

Sincan Etimesgut Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD) üretici üyelerini komisyon toplantısında bir araya getirdi.

Başkanlığını SİSİAD Başkanı Hasan Toprak’ın yaptığı komisyon toplantısında üreticiler kendi alanlarında ve faaliyet gösterdikleri sektörler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi Boss Otelde gerçekleştirilen toplantıda üretim sektöründe yaşanan sıkıntılar ve iş dünyasının yaşadığı problemler üzerinde duruldu. SİSİAD Başkanı Hasan Toprak; “Üretim ve ticaret sektöründe ticaret hukukuna uyulması ve yasalar çerçevesinde hareket edilmesi çok önemlidir. Bu durum hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmektedir” dedi.

Toplantıya katılan Yükseliş Asansör Sanayi Tic. Ltd. Şti. Selçuk Korkmaz yerli üretime daha çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kormaz; “Bizim markalaşmış, markası içeride dışarıda tanınan asansör ve yürüyen merdiven firmalarımız neden yok? Neden yüksek katlı binalarda ve alışveriş merkezlerinde kurulu asansör ve yürüyen merdivenler genelde yabancı firmalara ait ithal ürünler?. Şu anda Türkiye’de kendi asansörümüzü TSE standartlarında üretiyoruz. Bu şekilde ülkemizde üretim yapan bir çok firma var. Günümüzde yapılan bütün binalara asansör sistemleri kuruluyor ve tercih ediliyor. Bu bakımdan yerli üretim teşvik edilmeli aynı zamanda tercihte edilmelidir” diye konuştu.

Ankara Pen ortaklarından Adem Gürbüz; “Üretim sektöründe faaliyet gösteren firmaların çalıştırdıkları işçilerin sigortalarını yaptıkları halde, kendilerine sigortasız işçi çalıştırıyor muamelesi yapılması ve bu noktada sık sık yapılan denetimler üreticileri rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, SİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı HasanToprak, SİSİAD Başkan Yardımcısı Abdi Gezer, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Arıkan, ANFED Genel Sekreteri Zeynel Fırat ile Meksis Mekanik Sistemleri İmalat ve Mühendislik A.Ş.'den Mükerrem Zeyrek, Yükseliş Asansör Sanayi Tic. Ltd. Şti., Elfa Metal Makina İmalat İnş. Teks. Gıd. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ulusoy Prefabrik San.Taah. Ltd. Şti., Ankara Pen, Sonsan Sondaj yöneticileri katıldı. CİHAN

Yorumlar