Sis perdesi ve kırağı ile kaplanan peribacaları bir başka güzel

Kapadokya bölgesinde bulunan peribacaları gece yarısı yağan kırağı ve sisle kaplanınca kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sis perdesi ve kırağı ile kaplanan peribacaları bir başka güzel

Kapadokya bölgesinde bulunan peribacaları gece yarısı yağan kırağı ve sisle kaplanınca kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Bir kısmı tamamen sis perdesi ile kaplanan peribacaları ile aralarında bulunan kırağı ile bembeyaz kaplanan ağaçlar, daha estetik bir şekilde ziyaretçilerini adeta ayakta karşılıyor.

Dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak da bilinen peribacaları ile onların içlerine oyulu dinsel ve evsel mekanların kültür turizmi çerçevesinde değerlendirildiği Kapadokya bölgesinde sisle bütünleşmiş görünüm, izleyenleri adeta büyülü bir atmosfere yolculuğa çıkarıyor. İlkbaharı, yazı, kışı ile sonbaharında mevsimlerin güzel dokularını kendi içerisinde barındırıp, kendisini ziyaret etmeye gelenlere bambaşka bir duygu kazandıran peribacaları, sisle ve kırağı ile bezenmiş yapısıyla da ayrı bir görsel zenginliği de sergiliyor.

NEVŞEHİR’İ SİS KAPLADI

Nevşehir’de etkili olan sis, kara ve hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde yoğun sis oluşumu nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü. Düşen görüş mesafesiyle birlikte sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Nevşehir’de üç gündür devam eden sis yer yer etkisini artırırken, görüş mesafesi şehir merkezi ve ilçelerde 100 metreye kadar düştü. Nevşehir Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, Nevşehir'de 12 Ocak 2014 Pazar gününe kadar sisli hava etkisinin sürmeye devam etmesini beklediklerini belirtti. Nevşehir-İstanbul ve İstanbul-Nevşehir arası karşılıklı uçuş yapan Türk Hava Yolları uçağı ise sisten etkilenmedi. Uçak sabah saat 11.15’de Nevşehir’e iniş yaparken, 12.00’de ise İstanbul’a hareket edecek.
CİHAN

Yorumlar