Sırrı Sakık 10 oy farkla kazandı

AĞRI'da Belediye Başkanlığı seçimini BDP'li Sırrı Sakık 10 oyla kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Sakık 10 oy farkla kazandı

Ak Parti adayı Hasan Arslan ile kıyasıya çekişen BDP'li turizmci 57 yaşındaki Sırrı Sakık 1991 yılında siyasete başladı. 23 ve 24'üncü dönem Muş milletvekili seçilen ve bekar olan 3 çocuk babası Sakık seçimde 20 bin 600 oy aldı. Ağrı eski Belediye Başkanı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oyla seçimi kaybetti.

AK PARTİ AĞRI İL BAŞKANI: SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDECEĞİZ

AĞRI Belediye Başkanlığı seçimini 10 oy farkla BDP'li Sırrı Sakık'ın kazanmasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı seçim sonucuna itiraz edeceklerini söyledi. 

AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi belediye seçimlerini 10 oy farkla kaybettikten sonra açıklama yaptı. İl Başkanı Abbas Aydın, "AK Parti 20 bin 590, BDP 20 bin 600 oy aldı. Yaklaşık 2 bin oy geçersiz sayılmış.10 farkla seçimi oldu bittiye getirmemek lazım. 40 bin, 45 bin oyun içinde 10 oy farkla kazanmak seçimin ve seçmenin sayısının çokluğundan dolayı seçimi hemen kesinleştirmemek lazım. Bizim itiraz hakkımız var" dedi.

İtirazlarını ilçe seçime il seçim ve Yüksek Seçim Kuruluna yapacaklarını anlatan Abbas Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Burada son yaptığımız tespitlere görevde seçimin sonucuna müteessir bazı olayların yaşandığını biliyoruz. Bunu ilçe ve il seçim kuruluna vereceğiz. Dolayısıyla son saatlerde Ağrı'da seçim kazanılmış gibi bir havayla hareket ediliyor. Bütün Ağrı halkının şunu bilmesi istiyorum. Seçim henüz kesinleşmemiş evet 10 oranında bir faklılık var ama, bu seçimin sonucunu etkileyecek derecede bazı olayların seçim esnasında yaşandığını ve buna ilişkin sandık görevlilerimiz, gerekse sandık kurulu ve İlçe seçim kurulundaki görevlilerimiz itirazlarını yapmışlardır. İtirazların değerlendirme merci İl seçim Kurulu olacaktır. Seçim kazanılmamış henüz. 'Seçimi kazandık, netleştirdik, kesinleşti' diye bir algının oluşmaması lazım. Tüm Ağrı halkının bunu bilmesini istirham ediyorum. Çünkü itirazlarımız seçimin sonucunu etkileyecek niteliktedir."

Yorumlar