Şırnak'tan acı haber!

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'na bağlı askerler ile köy korucuları, sabah yaptıkları yol kontrolü esnasında, yola önceden teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu, 1 er ile 1 köy korucusu şehit düştü , 1 korucu ile 1 asker ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'tan acı haber!


Şırnak ile Balveren Beldesi arasındaki yolda, askerlerin yol kontrolü yaptığı sırada patlama meydana geldi. Şırnak'a 7 kilometre mesafede bulunan Balveren Beldesi ile kent merkezi arasında, araçların geçtiği karayolunda her gün yapılan standart yol kontrollerini gerçekleştiren asker ve köy korucularının geçtiği sırada, saat 08.00 sıralarında önceden PKK'lılarca yola döşenen el yapımı mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 1 asker ile 1 köy korucusu şehit olurken, 1 asker ve 1 köy korucusunun da yaralandığı belirtildi.
Patlama ile birlikte olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevkedilirken, 2 şehit cenazesi Şırnak Asker Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı asker ile köy korucusu da ambulanslarla aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Patlamanın ardından bölgede operasyon başlatılırken, patlama bölgesine gitmek isteyen gazetecilere şimdilik izin verilmiyor.

(DHA)

Yorumlar